Jump to content

Gablota potrzebna (!)

Recommended Posts

Tak mnie tknelo. Malzonka z potomkiem wybyla, wiec korzystajac z okazji postanowilem ustawic razem wszystkie moje modele w 1/700. I dobrze sie stalo, bo sie okazalo ze wiela tego jest i trza pomyslec nad zorganizowaniem jakiejs gabloty...

I tu pytanie do Szanownych Kolegw... macie jakies doswiadczenia w tej materii ? Jak zbudowac sobie wiszsca przeszklona (najlepiej wszystkie sciany ze szkla) gablotke/witrynke ? Moze lepiej (pewnie tak) zamowic cos takiego w zakladzie uslugowym ? Jest jakis punkt w Radmiu (lub okolicy) godny polecenia ? Tylko na co zwracac uwagę zamawiajac/odbierajac gablotke ? Moze wreszcie ktorys producent mebli ma w katalogu cos takiego ?

Ponizej troche fotek okrecikow... a bedzie tego wiecej - SSN-688 Los Angeles juz w drodze...

062266ff06feec80m.jpg 0fa32ea144029f31m.jpg b1a076e029ca3c58m.jpg 067b6995b2c03917m.jpg

Pozdr.

Pawel

o gablotce nie napiszę... choć w przyszłości i przede mną ten problem, więc z chęcią poczytam co napiszą inni

ale zdjęcia oglądam i... podoba mi się Twoja kolekcja

Jędrek

Swoją gablotę zamawiałem u szklarza, wymiary: 90X75X25 cm. Kosztowała mnie 260 zł. bardzo podobna w sklepie była za 1600 zł. Oczywiście można zrobić ją samemu, wszyskie sciany, półki i zwiasy sklejone są silikonem. Do tylnej ściany (lustro) za względu na ciężąr kazałem przykleić aż sześć wieszaków ( 2 razy po trzy w rzędzie), a tak ona wygląda:

cae348373e5a656d.jpg

No dokladnie cos takiego - tylko pewnie mniejsza... Dzieki tornado Pomysl z lustrem super - a ja sie zastanawialem jak rozwiazac problem tylnej scianki... Trzeba zaplanowac wycieczke do szklarza.

podoba mi się Twoja kolekcja
- dzieki jedrus - troche sie nazbieralo tego. Czesc okretow jest bez umocowanych peryskopow/anten czy sterow.

Pozdr.

Pawel