PKD4GA Napisano 27 Lipca 2007 Napisano 27 Lipca 2007 Tak mnie tknelo. Malzonka z potomkiem wybyla, wiec korzystajac z okazji postanowilem ustawic razem wszystkie moje modele w 1/700. I dobrze sie stalo, bo sie okazalo ze wiela tego jest i trza pomyslec nad zorganizowaniem jakiejs gabloty... I tu pytanie do Szanownych Kolegw... macie jakies doswiadczenia w tej materii ? Jak zbudowac sobie wiszsca przeszklona (najlepiej wszystkie sciany ze szkla) gablotke/witrynke ? Moze lepiej (pewnie tak) zamowic cos takiego w zakladzie uslugowym ? Jest jakis punkt w Radmiu (lub okolicy) godny polecenia ? Tylko na co zwracac uwagę zamawiajac/odbierajac gablotke ? Moze wreszcie ktorys producent mebli ma w katalogu cos takiego ? Ponizej troche fotek okrecikow... a bedzie tego wiecej - SSN-688 Los Angeles juz w drodze... Pozdr. Pawel Cytuj
Jędrek Napisano 27 Lipca 2007 Napisano 27 Lipca 2007 o gablotce nie napiszę... choć w przyszłości i przede mną ten problem, więc z chęcią poczytam co napiszą inni ale zdjęcia oglądam i... podoba mi się Twoja kolekcja Jędrek Cytuj
tornado Napisano 27 Lipca 2007 Napisano 27 Lipca 2007 Swoją gablotę zamawiałem u szklarza, wymiary: 90X75X25 cm. Kosztowała mnie 260 zł. bardzo podobna w sklepie była za 1600 zł. Oczywiście można zrobić ją samemu, wszyskie sciany, półki i zwiasy sklejone są silikonem. Do tylnej ściany (lustro) za względu na ciężąr kazałem przykleić aż sześć wieszaków ( 2 razy po trzy w rzędzie), a tak ona wygląda: Cytuj
PKD4GA Napisano 27 Lipca 2007 Autor Napisano 27 Lipca 2007 No dokladnie cos takiego - tylko pewnie mniejsza... Dzieki tornado Pomysl z lustrem super - a ja sie zastanawialem jak rozwiazac problem tylnej scianki... Trzeba zaplanowac wycieczke do szklarza. podoba mi się Twoja kolekcja - dzieki jedrus - troche sie nazbieralo tego. Czesc okretow jest bez umocowanych peryskopow/anten czy sterow. Pozdr. Pawel Cytuj
Timi Napisano 27 Lipca 2007 Napisano 27 Lipca 2007 zdjęcie tragiczne, bo robione wieczorem, gablotkę dostałem w spadku z hurtowni w której pracuje, kiedyś to była wystawka na obcasy, teraz jest na samoloty:D Pomału sie zapełnia http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b9ff3331206fa77a.html Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi