Peter_D Napisano 10 Sierpnia 2012 Share Napisano 10 Sierpnia 2012 Chciałbym przedstawić Wam mój ostatni model Barkut, znany i lubiany. Jeden z lepszych modeli w skali 1:144 z Revella. Właściwie znaczna część budowanych Berkutów była czarna więc ja postanowiłem złamać monotonię malując go na kamuflaż Su-50 Wyszło jak wyszło, moim zdaniem nie jest źle Instrukcja: http://galaxykits.com/instructions/?instruction/218/suchoj_s-37_berkut Inbox: http://pocketkits.blogspot.com/2012/08/revell-sukhoj-s-37-berkut-inbox.html Więcej fotek gotowego modelu: http://pocketkits.blogspot.com/2012/08/revell-sukhoj-s-37-berkut-final.html Na koniec fotka razem z YF-23 (Trumpeter) oraz Phantom (Revell) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LimaOscar Napisano 11 Sierpnia 2012 Share Napisano 11 Sierpnia 2012 Heh, a ja myślałem, że Phantom to duży samolot Fajny ten Suchoj. W tym kamuflażu i Twoim wykonaniu robi wrażenie. Nawet nie wiedziałem, że to takie wielkie bydle ;). Pod wpływem Twojej galerii postanowiłem sobie takiego cudaka sprawić. Tyle, że pewnie walnę go na wzór i podobieństwo oryginału - czarnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrpiti Napisano 11 Sierpnia 2012 Share Napisano 11 Sierpnia 2012 witam . model naprawdę świetny tez bym taki chciał , ale muszę stwierdzić 1 błąd jest to Su-47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 11 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2012 Dzięki Panowie piotrpiti >> S-37 był w wersji prototypowej, nazwa prosto z pudła ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traker Napisano 11 Sierpnia 2012 Share Napisano 11 Sierpnia 2012 Przecież istnieje tylko jeden egzemplarz-prototyp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 11 Sierpnia 2012 Share Napisano 11 Sierpnia 2012 (edytowane) Właśnie sam się kiedyś zastanawiałem czy to s-37 czy su-47. ........................................ Wystarczyło zajżeć do wikipedi : (http://pl.wikipedia.org/wiki/Su-47) Najpierw samolot nazwano s-32 lub s-37 teraz nazwę zmieniono na su-47 Co do samego modelu to model bardzo ładny jednak po przyjżeniu za bardzo prześwituje pre-sheding jednak to taki mały szczegół bo nie miałem się do czego przyczepić Model po za tym super, zwłaszcza, że to 1/144. Składałem kiedyś berkuta w 1/72 i wiem jakie to bydle.(skłądałem phantoma w 72 też) Większy od F-16 w 1/48 który aktualnie składam. Eh, szkoda że nie ma tego samolotu w 1/48 To tyle z mojej strony Pozdrawiam Edytowane 11 Sierpnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 11 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2012 Taaak, preshading nie tyle prześwituje co został założony już po pomalowaniu by złamać płaskość kolorów. Niestety cieńszych smug nie udało mi się zrobić..ale następnym razem bardziej się postaram Jeśli chodzi o wielkość modelu to owszem jest spory, ale nie wiem czy tu nie jest problem w phantomie, czy przypadkiem on sam nie jest znacznie mniejszy niż powinien być w tej skali. Mam gdzieś Phantoma z Amodel i zdziwiłem się, ze jest on większy niż ten którego sklejałem wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiadz Napisano 15 Sierpnia 2012 Share Napisano 15 Sierpnia 2012 Fakt jeden z najlepszych modeli w skali Bardzo oryginalny pomysł z kamuflażem jedyne do czego bym się przyczepił to kolorystyka kokpitu ta pomimo zmiany kamuflażu nie powinna ulegać zmianie Pytanko YF-23 to z revella ? można go jeszcze gdzieś dostać ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 16 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2012 YF-23 to Trumpeter. Mam jednego jeszcze na składzie ;) Revellowy widziałem w życiu dwa egzemplarze...jeden dawno na jakiejś aukcji i jeden też u mnie na składziku ;) Ale ten akurat jest nie do ruszenia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjkiller Napisano 15 Maja 2013 Share Napisano 15 Maja 2013 A Ja mam małe pytanko, podwozie robiłeś na podstawie jakiś zdjęć, czy z instrukcji? Szukam szczegółowych zdjęć tego samolotu ale wszystko jest tylko z zewnątrz. Potrzeba mi dokładnych barw, podwozia, wnęk goleni, pokryw, kokpitu. Czy wszystko jest Top Secret? :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondibakugan Napisano 27 Maja 2013 Share Napisano 27 Maja 2013 Fajny model chodzę na modelarnie i mój kolega ma takiego samego w pudełku.A co do modelu to Bierkut czyli bardzo ładny model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 28 Maja 2013 Autor Share Napisano 28 Maja 2013 jjkiller >> Wszystko chyba było robione z głowy bez trzymania się oryginału bo nie widziałem sensu przy takim malowaniu. Chodziło mi głównie o zabawę a nie o spinanie się ;) Instrukcję do tego modelu możesz pobrać tutaj: http://galaxykits.com/instructions/?instruction/218/suchoj_s-37_berkut Zobaczysz jak to jest w oryginale zaproponowane bo ja szczerze już nie pamiętam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjkiller Napisano 29 Maja 2013 Share Napisano 29 Maja 2013 Oki. Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi