Sudus Posted August 12, 2012 Share Posted August 12, 2012 Witam serdecznie ! Przedstawiam kolejny model samolotu w malowaniu Thunderbirds`ów. Jest to model Trumpetera który składało się bez większych problemów.O wiele dłużej niż sklejanie zajęło mi wycinanie szablonów,maskowanie i malowanie większości oznaczeń jakie znajdują się na tym modelu. Kalkomania to tylko litery i oznaczenia przynależności państwowej no i godło grupy z flagami państw.Reszta jest malowana. Niestety nie uszczegłem się błędu ! Zasugerowałem się instrukcją jaka była w zestawie i oznaczenia USAF oraz gwiazda są umieszczone za blisko końca skrzydeł.Dopiero po nałożeniu kalkomani znalazłem kilkanaście zdjęc tego typu samolotu gdzie dokładnie widac jak to powinno wyglądac.No trudno . Ale za to nie nałożyłem jeszcze kilku kalek które producent sugerował aby je na modelu umieścic . Więc nie jest źle. Model malowany: Srebrny - Humbrol. Biały - Pactra. Niebieski i czerwony - Vallejo Całośc pokryta lakoerem bezbarwnym Pactra Następny będzie F-16 Zapraszam do oglądania Pozdrawiam Piotr Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us A teraz porównanie ... Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikolaj75 Posted August 12, 2012 Share Posted August 12, 2012 Świetny pomysł na kolekcję i bardzo dobra realizacja, bez odpuszczania poziomu wykonawczego. Brawa za konsekwencję i warsztat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apache Posted August 13, 2012 Share Posted August 13, 2012 no super model i zdjęcie grupowe! Zwłaszcza że bardzo lubię te samoloty a w szczególności Phantoma! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts