MrBat Napisano 18 Sierpnia 2012 Share Napisano 18 Sierpnia 2012 Zestaw znany i lubiany, prosto z pudła. Skromne wnętrze. Zrobiłem też figurki, ale delikatnie mówiąc mi nie wyszły. Więc przyłożyłem je do zdjęć tylko ku pamięci. Na koniec małe porównanie skal. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 18 Sierpnia 2012 Share Napisano 18 Sierpnia 2012 Pojazd z figurkami bardzo mi się podoba .Bardzo ładna praca tylko przydała by się jakaś podstawka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 18 Sierpnia 2012 Share Napisano 18 Sierpnia 2012 Dość metodycznie do kamo podszedłeś w tym modelu. Z racji, że pancerz pokrywano zazwyczaj farbami wodnymi, nałożyłbym na ten odkryty zielony bardzo rozcieńczone warstwy białej farby, tak żeby się przenikały. Możesz też spróbować cieniować kolor biały, żeby pojazd nieco uplastycznić - na pewno jest to możliwe, choć trudniejsze na tym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 20 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2012 Witam, dziękuję za komentarze Z racji, że pancerz pokrywano zazwyczaj farbami wodnymi, nałożyłbym na ten odkryty zielony bardzo rozcieńczone warstwy białej farby, tak żeby się przenikały. Ostre przejścia zrobiłem głównie w celach ćwiczebnych - nigdy wcześniej takiego nie robiłem. Poza tym inspirowałem się efektem na wieży pierwszego pojazdu na tym zdjęciu http://www.armchairgeneral.com/rkkaww2/galleries/armored_cars/BA_64/BA_64_1.jpg, który to efekt ekstrapolowałem na resztę pojazdu. Jednak oczywiście masz rację, że merytorycznie powinienem dążyć do innego wyglądu kamuflażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 20 Sierpnia 2012 Share Napisano 20 Sierpnia 2012 Ja uważam, że zimowe kamo wyszło ci dobrze. Ale koła jak dla mnie są za czyste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi