r.kalkowski Napisano 3 Września 2012 Share Napisano 3 Września 2012 Zachęcony poczynaniami kolegów otwieram nowy warsztat. Niszczyciela znawcom Japońców nie trzeba przedstawiać a i nie mam zamiaru się rozpisywać. Model mam zamiar wykonać zgodnie ze stanem na rok 1945. Model zamierzam waloryzować zestawem LionRoar i blachą. Na dzień dzisiejszy wyczekuję listonosza z blaszkami. Do sklejania Yukikaze zmusił mnie los, a uściślając mój pies, zniszczył(zjadł) opakowanie i uszkodził pokład. Pokład jak nie da się poskładać do kupy, to mam zamiar częściowo zastąpić go blachą z link-u. http://www.plastic-hobby.com/product/wwii-ijn-warship-antiskid-plating-hullway-and-gun-platforms:20850/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 3 Września 2012 Share Napisano 3 Września 2012 Wyściskać psa Dzięki niemu będziemy mieli ciekawą relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 3 Września 2012 Share Napisano 3 Września 2012 No będę podglądał, tym bardziej że leży jeden u mnie na półce Model to Tamiya ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 3 Września 2012 Share Napisano 3 Września 2012 Dioramka czy na podstawce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 4 Września 2012 Autor Share Napisano 4 Września 2012 Pomysł na dioramę jest, na dzień dzisiejszy nie zdecydowałem ostatecznie. Mam pierwsze pytanie, dotyczące bulajów dziobowych dolnych czy one były zaspawane czy tak jak w przypadku Yukikaze sklejonego przez sotter-a zaślepione. Wstępnie zaszpachlowałem je. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witox Napisano 4 Września 2012 Share Napisano 4 Września 2012 Ładny i zasłużony okręt, więc i model powinien wyjść fajny. Będę się przyglądał z zainteresowaniem. Co do bulajów to z moich wiadomości wynika, że Japończycy je zaślepiali przez zaspawanie za pomocą okrągłych płyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 8 Września 2012 Autor Share Napisano 8 Września 2012 Na pierwszym zdjęciu widoczne są zniszczenia jakie spowodował Fell (mój pies) podczas rozpakowywania modelu Prace ruszyły pełną parą, zaopatrzony w pozostałości blaszek po YAMATO i manuala do blach LR Kagero wziołem się do pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi