Przemek Przybulewski Napisano 11 Marca 2015 Autor Share Napisano 11 Marca 2015 Generalnie przed każdym malowaniem Alcladami powinno się elementy zabezpieczyć podkładem, ponieważ medium tych farb wchodzi w reakcję z plastikiem. Przynajmniej tak podaje producent. Ja zawsze maluję czarnym matem albo półmatem (lub półpołyskiem - jak kto woli), tak na wszelki wypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sybek Napisano 11 Marca 2015 Share Napisano 11 Marca 2015 Dzięki za info o podkładzie , pytam bo na zdjęciach widzę że same dysze są ciemniejsze od osłon silników a jak pisałeś używałeś magnesium i jet exhaust pytanie który do dysz a który do osłon ? sorki że tak cię męczę pytaniami ale chcę go zrobić jak najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 11 Marca 2015 Autor Share Napisano 11 Marca 2015 Zazwyczaj całość maluję magnesium i póżniej różne kolory. Jet exhaust Alclada jest dosyć ciemny stąd takie odczucia. Osłony z tego co widzę po zdjęciach rozjaśniane były Pale Burnt Metal, który daje taki złotawy odcień. Same dysze malowane były też magnesium, ale co drugi element zaklejony był taśmą i rozjaśniony, natomiast później te które były zaklejone malowałem przy użyciu szablony wyciętego z taśmy maskującej. Szablon dawał takie nieragularne kształty, trójkąty, wieloboki i inne, które dzały taki a nie inny wygląd. Zerknij na zdjęcia w albumie na picasie: https://picasaweb.google.com/104345504339153193187/Model_017MiG29MFulcrum# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 15 Marca 2015 Share Napisano 15 Marca 2015 Przemek Przybulewski - a zastanawiałeś się czy trochę nie przygasić tego "smołowania" między płytami lotniska... Nie znam się zbytnio, ale jak dla mnie trochę za duży kontrast O samym modelu się nie wypowiadam bo mogę się tylko podpisać pod wcześniejszymi komentarzami - super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 16 Marca 2015 Autor Share Napisano 16 Marca 2015 Przemek Przybulewski - a zastanawiałeś się czy trochę nie przygasić tego "smołowania" między płytami lotniska... Nie znam się zbytnio, ale jak dla mnie trochę za duży kontrast O samym modelu się nie wypowiadam bo mogę się tylko podpisać pod wcześniejszymi komentarzami - super Dzięki. Wiesz, model już dawno stoi na półce i poza okazjonalnym odkurzaniem raczej go nie tykam. A kurz też już zrobił swoje i smoła jest teraz szara a nie czarna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi