wosiek Napisano 30 Września 2012 Napisano 30 Września 2012 Opel jak w temacie Czasokres - walka w Libii. Malowanie Vallejo, filtry i pigmenty MiG-a. Może kiedyś doczeka się podstawki A tu świeżutka zdobycz na konkursie w Niepołomicach No to teraz macie prawo się wyrzyć Cytuj
KrzychuP Napisano 1 Października 2012 Napisano 1 Października 2012 To może ja zacznę.Temat afrykański jest mi znany więc zacznę od tego co mi się podoba: -malowanie lącznie z odrapaniami do PanzerGrau(to tyle) -obładowanie paki(poza motorem)(to tyle) reszta postaram się być neutralny: -ogolnjy odbiór psuje motocykl przyczepiony z tyłu paki -trochę brakuje tez kurzu na pace(w końcu to Afryka) -boki paki i kabiny sa dla mnie niezrozumiale brązowo-rdzawe razi to szczególnie na oponach i felgach po zatym więcej grzechów nie pamiętam model ogólnie się podoba no i oczywiście gratulacje za wyróżnienie. Cytuj
wosiek Napisano 4 Października 2012 Autor Napisano 4 Października 2012 To może ja zacznę.Temat afrykański jest mi znany więc zacznę od tego co mi się podoba:-malowanie lącznie z odrapaniami do PanzerGrau(to tyle) -obładowanie paki(poza motorem)(to tyle) reszta postaram się być neutralny: -ogolnjy odbiór psuje motocykl przyczepiony z tyłu paki -trochę brakuje tez kurzu na pace(w końcu to Afryka) -boki paki i kabiny sa dla mnie niezrozumiale brązowo-rdzawe razi to szczególnie na oponach i felgach po zatym więcej grzechów nie pamiętam model ogólnie się podoba no i oczywiście gratulacje za wyróżnienie. Dziękuję za uwagi. 1.Na swoją obronę co do kolorów to powiem tylko, że stosowałem pigment Miga African Earth i w rzeczywistości nie jest on aż tak kłujący w oczy. Zdjęcia trochę przekłamują (do d.... oświetlenie). 2.Co do motocykla może i słuszna uwaga, ale czy nie warto było w warunkach bojowych ( czytaj na pustyni) oszczędzać paliwo? Taka była moja wizja Cytuj
KrzychuP Napisano 4 Października 2012 Napisano 4 Października 2012 Co do motocykla może i słuszna uwaga, ale czy nie warto było w warunkach bojowych ( czytaj na pustyni) oszczędzać paliwo? Taka była moja wizja Nie no jak tak stawiasz sprawę to spoko zapewne jakby poszukać to i by się znalazło jakieś foto Cytuj
skala72 Napisano 10 Października 2012 Napisano 10 Października 2012 Sory Wojtek, ale ... coś mi nie pasi w modelu, nie wiem czy to wina zdjęć, ale.. chyba przesadziłeś z Łosiem i kolorystycznie wygląda jak by się za bardzo opalił. Z tego co widziałem w Libii, farba powinna być dużo jaśniejsza, jak w Saharze na tyle (nie czepiać się, że przez tyle lat wypłowiało) i te koło zdarte do "żywego" i to zdzieranie kamo.... Zrób może nowe zdjęcie z pobraniem bieli. Cytuj
wosiek Napisano 11 Października 2012 Autor Napisano 11 Października 2012 Sory Wojtek, ale ... coś mi nie pasi w modelu, nie wiem czy to wina zdjęć, Jak już pisałem zdjęcia były robione na szybkiego przy marnym oświetleniu .. chyba przesadziłeś z Łosiem i kolorystycznie wygląda jak by się za bardzo opalił. Z tego co widziałem w Libii, farba powinna być dużo jaśniejsza, jak w Saharze na tyle (nie czepiać się, że przez tyle lat wypłowiało) Co do farby i jej koloru to sprawa jest otwarta. Pozwolę sobie wrzucić małą symulację sporządzoną w oparciu o artykuł na stronach Armoramy i katalogu farb Vallejo Teraz zdjęcie modelu (zaznaczam, że bez retuszu w oparciu o jedno z prezentowanych zdjęć) na tle libijskiej pustyni ...i te koło zdarte do "żywego" i to zdzieranie kamo.... Koło nie jest zdarte. To efekt kurzu, choć na zdjęciu faktycznie nie wygląda to ciekawie :( ,natomiast z kamo może faktycznie trochę za bardzo poszalałem Zrób może nowe zdjęcie z pobraniem bieli. Postaram się Cytuj
skala72 Napisano 12 Października 2012 Napisano 12 Października 2012 Aleś walną doktorat. Jeżeli chodzi o dobieranie kolorów farb, to ... bez łosza i całej tej chemii ma ona ręce i nogi, stosując łosza tabela kolorów nadaje się do ... Powiem szczerze, że ... za chińskiego boga nie wiem po co pisałem o doborze koloru farby. Zrób Wojtku fote w świetle dziennym, bez reflektorów, pozowania i innych cudów. A teraz idę na kawę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi