temir 2 Napisano 2 Sierpnia 2007 Share Napisano 2 Sierpnia 2007 Witam! Model Dragona+blaszki Parta,malowany całkowicie farbami Pactry+suche pastele.Jest to właściwie wersja Panzerbefehlswagen czyli pojazd z dodatkową radistacją,stosownie do tego dorobiłem antenę typu gwiazda wraz z podstawą i osłoną. Zapraszam do oceny! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danio934 Napisano 2 Sierpnia 2007 Share Napisano 2 Sierpnia 2007 Fajny model podoba mi się kamo i ten zimmerit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 3 Sierpnia 2007 Share Napisano 3 Sierpnia 2007 śliczności...tyle napiszę i juz się chowam do norki i stamtąd się nie wychylam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemos19 Napisano 3 Sierpnia 2007 Share Napisano 3 Sierpnia 2007 Jak koledzy wyżej, bardzo dobra robota Moim zdaniem z tą anteną model wygląda ciekawiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafek Napisano 7 Sierpnia 2007 Share Napisano 7 Sierpnia 2007 Cóż, ocena będzie subiektywna, bo Esdekaefzet 173 to zdecydowanie mój ulubiony niemiecki wóz, ta skala i zimmerit.......hm 6-/6? (ten minus to dlatego, że nie jest mój :-} I mam zapytanie- czemu ma brązową lufę? Widziałem to już na kilku modelach i nie wiem czemu nie są w kamuflażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 7 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2007 Cóż, ocena będzie subiektywna, bo Esdekaefzet 173 to zdecydowanie mój ulubiony niemiecki wóz, ta skala i zimmerit.......hm 6-/6? (ten minus to dlatego, że nie jest mój :-} I mam zapytanie- czemu ma brązową lufę? Widziałem to już na kilku modelach i nie wiem czemu nie są w kamuflażu? Witam! Brązowa lufa-mogła by równie dobrze być w kolorze d.grau:niemieckie czołgi,działa samobieżne itp. były montowane z elementów pochodzących z różnych wytwórni i dostarczonych do montażu końcowego w kolorze podkładowym,jeśli dobrze się wpatrzyć w zdjęcia z późnego okresu wojny można dostrzec na różnych typach pojazdów "ciemne" lufy- w tym okresie wojny liczyła się szybka dostawa gotowych pojazdów na front-gotowe kadłuby(już pomalowane) czekały często na montaż armat których dostawy się opóźniały(z różnych względów)i montowane były na ostatku.Więcej informacji dotyczących tematu barw pojazdów niemieckich z końca wojny można znaleść w książce p.A.Majewskiego "Barwy i znaki Panzerwaffe.Panzerabteilung"(z tej pozycji zaczerpnąłem info.),zdjęcia pojazdu "01"na których oparłem budowę swojego modelu są w monografii wyd.Militaria nr.207-widać na niektórych "ciemną"lufę-mi podobała się rdzawo-brązowa i własnie tak ją wykonałem. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wittmann Napisano 8 Sierpnia 2007 Share Napisano 8 Sierpnia 2007 Świetny model, robi wrażenie. Bardzo mi się podoba. Czy ten model miał już zimmerit czy robiłeś go sam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 8 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2007 Świetny model, robi wrażenie. Bardzo mi się podoba. Czy ten model miał już zimmerit czy robiłeś go sam? Witam! Model posiada zimmerit,wymaga jedynie własnoręcznego naniesienia go na właz amunicyjny z tyłu nadbudowy i na jarzmie km(co też uczyniłem). Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 Ja nie moge, przeglądam forum za Jagdpanterami otworzyłem ten tema powiększyłem obrazek i sprawdzam w temacie z jakiej firmy to model. Jak zobaczyłem że to 1/72 to myślałem że spadne z fotela. Świetny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 Model jest świetny. Nie podoba mi się jedynie to, że trochę się błyszczy(albo mi się tak wydaje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 bardzo przyjemny maluszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 15 Października 2008 Autor Share Napisano 15 Października 2008 Witam! Nie podoba mi się jedynie to, że trochę się błyszczy(albo mi się tak wydaje). Jest w tym trochę prawdy - pojazd pomalowany jest w całości Pactrami, a te nie są w 100% matowe, określenie "satynowe" wydaje mi się właściwe . Dodatkowo wpadłem na "genialny" pomysł by sfotografować model w pełnym południowym słońcu letniego dnia co tylko wzmocniło niepożądany efekt . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi