r0bson Napisano 16 Października 2012 Share Napisano 16 Października 2012 Witam, odrazu zaznaczam że szukałem w wyszukiwarce na forum i nic konkretnego mi nie wyskoczyło , a jeżeli był już taki temat to prosze o skasowanie. Więc tak od pewnego czasu zastanawiam się do czego mógłby przydać się mech, jaką miał by pełnić role np na podstawce, czy może jako trawa czy też jako jakieś nie duże krzaczki ?, tak więc proszę o odpowiedź bo tego jest u mnie pełno i różne rodzaje od małego do wysokiego:) pzdr r0bson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 16 Października 2012 Share Napisano 16 Października 2012 jak dla mnie mech to na wyższą roślinność: krzaki, zarośla. trawa zdecydowanie nie, chyba, ze mech wysuszyć i zmielić. jaki masz ten mech? masz zdjęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 16 Października 2012 Autor Share Napisano 16 Października 2012 Jutro zrobie i wstawie bo jest ich kilka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 16 Października 2012 Share Napisano 16 Października 2012 pasowałoby go jakoś wcześniej zakonserwować, bo straci kolor i się pokruszy. może jakikolwiek lakier bezbarwny z aero? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 16 Października 2012 Share Napisano 16 Października 2012 jeśli ładnie stoi to jako krzaki, ale najlepiej go pomalować bo niektóre gatunki lubią wysychać na brązowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Stig Napisano 16 Października 2012 Share Napisano 16 Października 2012 pasowałoby go jakoś wcześniej zakonserwować, bo straci kolor i się pokruszy. może jakikolwiek lakier bezbarwny z aero? Mech najlepiej jest suszyć z tym że to długi proces od ok 1 do 2 tygodni i nie należy go suszyć na słońcu ani kaloryferze i im częściej będzie mech leciutko nawilżany tym trwalsza i naturalniejsza będzie jego barwa,musi być suszony w umiarkowanej temperaturze i powoli. Takim sposobem ponoć można uzyskać ładne barwy mchu z tym że wymaga to wprawy. Robią tak modelarze kolejowi i ponoć świetne efekty osiągają tym.I żadnego malowania mchu gdyż to psuje efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_piotrek Napisano 16 Października 2012 Share Napisano 16 Października 2012 Zebrałem sobie w lesie trochę uschniętego mchu. Będzie się wspaniale nadawał na wszelkiego typu krzaki, gałęzie do drzew. Wygląd ma właśnie takich małych poskręcanych gałązek. Kolor ma taki jasno niebieskawy więc trzeba będzie walnąć go na brązowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 17 Października 2012 Autor Share Napisano 17 Października 2012 Więc tak dodaje tylko kilka z rodzaji, oraz trawe z trocin kupiłem ją jakiś czas temu i albo to nie wypał z tej trawy albo ze mnie :P, nie wiem czy to tak ma być czy ja coś źle zrobiłem tak więc wszystko na zdjęciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 17 Października 2012 Share Napisano 17 Października 2012 trawę z trocin wywal, a ten mech delikatnie susz, jak kolega wyżej napisał. Ja zainwestowałem miesiąc temu w trawę elektrostatyczną i sadzarkę do niej domowej roboty i cieszę się z efektów jak dziki radzę to samo, ale te naturalne łodyżki mchu też wykorzystuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 17 Października 2012 Autor Share Napisano 17 Października 2012 ok wiem pokazałbyś efekty i sprzęcior ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 18 Października 2012 Share Napisano 18 Października 2012 wszystko jest na tym forum, wystarczy kliknąć na moje posty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi