duszek Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 Jaka to klasa okrętu? Ticonderoga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack Aubrey Napisano 7 Marca 2013 Share Napisano 7 Marca 2013 Niszczyciel typu ''Arleigh Burke'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duszek Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 No tak faktycznie. Oznaczenie jest przecież DDG czyli niszczyciel rakietowy. Ticonderoga to krążownik AEGIS czyli bodajże CG coś tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkady-72 Napisano 8 Marca 2013 Autor Share Napisano 8 Marca 2013 Jedno z lepszych malowań jakie widziałem w życiu.Tak mi się spodobał że następny okręt w moim warsztacie będzie USS New York z Bronco. Świetny wybór, to kawał dużego modelu! Właśnie przez ciebie. Odbieram to jako komplement. Być może niedługo też uda mi się skończyć kolejny model okrętu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 9 Marca 2013 Share Napisano 9 Marca 2013 Hmm, znalazłem pewien "babol", mianowicie na stewie dziobowej na łączeniu elementów dna i kadłuba nie ma szpachli, za to jest brzydki uskok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djfriday Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 Ile zajęło Ci złożenie tego cacuszka? no i oczywiście polamowanie......jest super pomalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkady-72 Napisano 12 Marca 2013 Autor Share Napisano 12 Marca 2013 Ile zajęło Ci złożenie tego cacuszka? no i oczywiście polamowanie......jest super pomalowany. Tak razem to może ze 3 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djfriday Napisano 13 Marca 2013 Share Napisano 13 Marca 2013 Czy zdradził byś mi jakimi farbami malowałeś ???Ten efekt na podstawce (cienia) to tylko preshading czy inna metoda.Bardzo mi się podoba.Jestem początkujący więc staram się dowiedzić jak najwięcej:D.Czy efekt cieni na okrecie to tylko rozjaśniony kolor bazowy??Jakbyś mógł uchylić rąbka tajemnicy to był bym wdzięczny pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkady-72 Napisano 13 Marca 2013 Autor Share Napisano 13 Marca 2013 Na podstawce jest jedynie kolor brązowy położony na preshading. Natomiast model był malowany w następującej kolejności: -surfacer -czarny preshadnig -kolor bazowy wg instrukcji, szara farba Gunze z serii C, numeru nie pamiętam -rozjaśnienia koloru bazowego z użyciem białej farby -lakier błyszczący -wash -lakier matowy -kolejna zabawa w rozjaśnienia koloru bazowego z odrobiną białej farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djfriday Napisano 13 Marca 2013 Share Napisano 13 Marca 2013 dzięki za info pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi