szwabu87 Napisano 6 Listopada 2012 Share Napisano 6 Listopada 2012 Witam Gdzieś w wątku Csaby pokazałem jedno zdjątko FCM’a, tutaj będę chciał pokazać trochę więcej zdjęć pokazujących moje zmagania z tworzeniem modelu tego ciekawego i ładnego szkraba. Jak widać powstał kadłub, wieża – ogólnie bryła pojazdu. Jako że ma dostać pełne wnętrze (przedział bojowy) będzie pootwierany gdzie, i ile się da. Wszystkie włazy wycięte. Ścianka oddzielająca przedział bojowy od silnikowego wklejona i z grubsza gotowa. Gotowa podłoga, uzbrojenie w wieży (część zewnętrzna i wewnętrzna-elementy ruchome), część włazów, błotniki, zaczepy, mechanizm koła napinającego (posiada zdolność regulacji tj. w prawdziwym czołgu-wyeliminowanie problemu z doborem długości gąsienic). Serdecznie zapraszam do oglądania i komentowania. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 6 Listopada 2012 Share Napisano 6 Listopada 2012 WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 6 Listopada 2012 Share Napisano 6 Listopada 2012 WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak wyżej. Liczę na częstą aktualizację wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 6 Listopada 2012 Share Napisano 6 Listopada 2012 no proszę - my tu gadu gadu a robota wre super skorupa i to z wnętrzem ciekawy temacik, wart podglądania powodzenia a tak na marginesie - od kiedy nas oszukujesz, jak długo to już powstaje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 6 Listopada 2012 Autor Share Napisano 6 Listopada 2012 a tak na marginesie - od kiedy nas oszukujesz, jak długo to już powstaje ? Oszukuję? No, skorupa istnieje już od jakiegoś czasu (patrz - wątek csaby) Wnętrze, i pozostałe 'zewnętrze' powstaje powoli na bieżąco, zależnie od natchnienia i czasu (na ‘uczelni’ nie kleje, a wakacyjna praca w delegacji też nie pomagała, więc zostają tylko weekendy) Pewnie też za jakiś czas odświeżę wątek z Terminatorem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 6 Listopada 2012 Share Napisano 6 Listopada 2012 No to będzie kolejny ciekawy temat do którego niewątpliwie będę zaglądał. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 7 Listopada 2012 Autor Share Napisano 7 Listopada 2012 Na deser (?) kilka obrazków z powstawania projektu. A właściwie jego finał, na bazie którego powstał on fizycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZzB Napisano 7 Listopada 2012 Share Napisano 7 Listopada 2012 Mraaauuuuuuu Prawie jak garniec śmietanki.... Suńcie się ludziska, też chce popatrzeć. Pozdrowionka ZzB P.S. Gąsienice masz/będziesz adaptował skądyś/będziesz rzeźbił ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 7 Listopada 2012 Autor Share Napisano 7 Listopada 2012 Gąsienice masz/będziesz adaptował skądyś/będziesz rzeźbił ? "Track'i" mam i będą od H-39 (HB) Nie pamiętam teraz dokładnie wymiarów, liczby ogniw, ale po wcześniejszym przestudiowaniu tematu wyszło mi że się w miarę nadadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 13 Listopada 2012 Autor Share Napisano 13 Listopada 2012 Weekend w domu i trochę czasu było, to skoczyłem do Ikei po dwa magazyny amunicyjne do SA18 i jeden na magazynki do MAC’a 31 (magazynki dali gratis, choć trochę niekompletne). Po drodze, na targu okazjonalnie trafiłem też na sterownice. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi