analogic Napisano 8 Listopada 2012 Share Napisano 8 Listopada 2012 Jest to wlasciwie kopia radzieckigo PTZ89. Wyprodukowano go od konca lat 80tych to konca 90tych w Chinach ok 100 tylko. Spodobal mi sie jego masywny wyglad wiec sie za niego zabralem. Jestem juz mniej wiecej w polowie drogi niedlugo malowanie. Trzykolorowy kamuflarz: jasny zielony, ciemny zielony i kolor ziemi. Sklada sie dobrze. Jedyne co zwalnia tepo to slady po wypychaczach. Ale to jeden z pierwszych modeli Trampetera. Silnik zdetalowany jest bardzo dobrze. Choc wiekrzosc bedzie niewidoczna. Za to wglad w komore ze skrzynia biegow jest dobry oraz wlaz z masywna chlodnica bedzie otwarty. Dokoptowalem jeden i jedyny zestaw blaszek z Lion Roar. Dorobilem zasobniki na amunicje w kadluie. Wieza w srodku jest uboga wiec dorbie kilka jeszcze detali. Na poczatek kilka zdjec orginalu Postepy jak ponizej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Listopada 2012 Share Napisano 8 Listopada 2012 Pamiętając poprzednią pracę to raczej zawiedziony nie będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 8 Listopada 2012 Share Napisano 8 Listopada 2012 Ostre tempo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shilka (Robert T.) Napisano 8 Listopada 2012 Share Napisano 8 Listopada 2012 Cześć Fajny pojazd. Czekam na dalszą relację z warsztatu nad nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 8 Listopada 2012 Share Napisano 8 Listopada 2012 Bardzo mnie się podoba malowanie, planujesz jakieś własne waloryzacje? Aha, tez zestaw Lion Roar jest do kupienia u nas w kraju, znalazłem ich produkty w Jadarze, ale akurat tego zestawu brak, może na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 9 Listopada 2012 Autor Share Napisano 9 Listopada 2012 Pamiętając poprzednią pracę to raczej zawiedziony nie będę. Zrobie wszystko co bedzie w mocy Ostre tempo! Z tym to roznie bywa.. Cześć Fajny pojazd. Czekam na dalszą relację z warsztatu nad nim. Czesc, Bedzie wiecej w roznej czestotliwosci Dzisiaj nic bo nie mam czasu...postaram sie jutro cos pokazac.. Bardzo mnie się podoba malowanie, planujesz jakieś własne waloryzacje?Aha, tez zestaw Lion Roar jest do kupienia u nas w kraju, znalazłem ich produkty w Jadarze, ale akurat tego zestawu brak, może na zamówienie. Ja wlasnie sprowdzilem ten zestaw z Polski z Jadaru ale to juz chyba z 2 miesiace temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obalacz panzermitów Napisano 9 Listopada 2012 Share Napisano 9 Listopada 2012 Fajny temat, podglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 11 Listopada 2012 Autor Share Napisano 11 Listopada 2012 Mala aktualizacja. Oslona dziala zostala pokryta papierowa chusteczka. Chusteczka pokryta zostala roslinnym klejem rozrobionym w wodzie, pomalowana, zwashowana i suchym pedzlem potraktowana. Orginalnie ta oslona byla plastikowa juz uformowana ale slabo zarysowywaly sie faldy tego brezentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 16 Listopada 2012 Autor Share Napisano 16 Listopada 2012 Udalo mi sie zlozyc ten kosz a boku wiezy z blaszek i wieze lekko potraktowalem rozpuszczalnikiem. Jakas za gladka byla jak dle mnie. Do malowania bedzie zdjety ten kosz. Tylko przykleilem do zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Listopada 2012 Share Napisano 16 Listopada 2012 Dobra robota. Kleiłeś go CA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 16 Listopada 2012 Autor Share Napisano 16 Listopada 2012 Dobra robota. Kleiłeś go CA? Tylko CA...super zadki jak woda..nie zostawia sladu po sobie. Polecam: http://www.bsi-inc.com/Pages/hobby/ca.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 14 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2013 Mala aktualizacja przed malowaniem. Lufa w tym modelu to maly problem bo jest zrobiona z dwoch polowek ktore sie nie skaladaja rowno. Pomalowana na srebrno aby niedociagniecia bylo widac. Poza tym koniec juz bliski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 14 Czerwca 2013 Share Napisano 14 Czerwca 2013 Jak zawsze robota na najwyższym poziomie. Malowanie silnika super. Szkoda że będzie niezbyt widoczny. Blacharka super. Ta masywna chłodnica rzeczywiście robi wrażenie.Pozostaje czekać na aktualizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 17 Czerwca 2013 Share Napisano 17 Czerwca 2013 Ale ładny chinol. Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi