Marak Napisano 12 Listopada 2012 Share Napisano 12 Listopada 2012 Pytanie do znawców tematu samochodów osobowych. Jaki jest w miarę nowy model samochodu rajdowego względnie cywilnego osobowego i gdzie go można kupić (cena max 200 zł)? Obiecałem skleić synowi na wystawę sklepową. Nie chodzi mi o to, żeby to był model z nowej produkcji, tylko model samochodu który aktualnie np. startuje w rajdach. Czyli nie Subaru Impreza 2001, nawet jeśli któraś z firm wypuściła go obecnie. Przeglądając trochę sklepy, zauważyłem, że nowsze produkcje sa raczej z Fujimi i osiągają spore ceny (160-190 zł). Kiedyś popełniłem dwa Fujimi i były znacznie gorsze od Tamiy'i. Czy teraz Fujimi rzeczywiście zrobiła taki skok jakościowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VVitek Napisano 12 Listopada 2012 Share Napisano 12 Listopada 2012 Z nowych samochodów rajdowych masz Citroena C4 RWC z Hellera, Forda Focusa WRC SimilR, Forda Fieste WRC i S2000 i Peugeota 207 S2000 z Belkits i za chwilkę powinien się pojawić Citroen DS3 z Hellera. Jakość Hellera i SimilR jest dostateczna, natomiast Belkits oferuje jakość na poziomie Tamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 12 Listopada 2012 Autor Share Napisano 12 Listopada 2012 Z nowych samochodów rajdowych masz Citroena C4 RWC z Hellera, Forda Focusa WRC SimilR, Forda Fieste WRC i S2000 i Peugeota 207 S2000 z Belkits i za chwilkę powinien się pojawić Citroen DS3 z Hellera. Jakość Hellera i SimilR jest dostateczna, natomiast Belkits oferuje jakość na poziomie Tamki. Dzięki serdeczne, ale będę upi...dliwy i się jeszcze spytam: Nie wiesz w których sklepach mozna kupic te modele z Belkits? Jakoś nie natrafiłem. Fajny byłby C4, ale Heller trochę mnie odstrasza. Oglądałem zdjęcia ramek w którymś sklepie (chyba z Sosnowca) i części nie ma w nim za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 13 Listopada 2012 Share Napisano 13 Listopada 2012 Wydaje mi sie, że modele Belkits kupisz jedynie na ich stronie. http://www.belkits.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 13 Listopada 2012 Autor Share Napisano 13 Listopada 2012 Wydaje mi sie, że modele Belkits kupisz jedynie na ich stronie. http://www.belkits.com Znalazłem je już tutaj: http://www.car-model-kit.cz/5-auta-plastikove-modely-stavebnice/?run=0&pg=3&fev=143,30 Tylko problem z kupnem bo nie mam konta w euro. Ponieważ mam blisko do Jesenika, pisałem do nich czy moge przyjechać z koronami, ale na razie nie odpowiadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 13 Listopada 2012 Share Napisano 13 Listopada 2012 Sam jestem ciekawy (i pewnie nie tylko ja) czy taka opcja jest możliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VVitek Napisano 13 Listopada 2012 Share Napisano 13 Listopada 2012 Fiesta była niedawno na Allegro w ofercie jakiegoś sklepu, proponuje poszukać w np. Archiwum Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 13 Listopada 2012 Autor Share Napisano 13 Listopada 2012 Fiesta była niedawno na Allegro w ofercie jakiegoś sklepu, proponuje poszukać w np. Archiwum Allegro. Dzięki. Znalazłem. Napisałem do nich. Na razie cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 14 Listopada 2012 Autor Share Napisano 14 Listopada 2012 Sam jestem ciekawy (i pewnie nie tylko ja) czy taka opcja jest możliwa Uzgodniłem z Czechem, że jest możliwość odbioru osobistego. Jeśli dogadam się ze sponsorem (synem) będę się do nich wybierał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 14 Listopada 2012 Share Napisano 14 Listopada 2012 Nieźle, no i fajnie z ich strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 14 Listopada 2012 Share Napisano 14 Listopada 2012 Wydaje mi sie, że modele Belkits kupisz jedynie na ich stronie. http://www.belkits.com Znalazłem je już tutaj: http://www.car-model-kit.cz/5-auta-plastikove-modely-stavebnice/?run=0&pg=3&fev=143,30 Tylko problem z kupnem bo nie mam konta w euro. Ponieważ mam blisko do Jesenika, pisałem do nich czy moge przyjechać z koronami, ale na razie nie odpowiadają. Oni koronami już nie obracają. Mają euro, ale w miejscowościach przygranicznych chętnie biorą nasze złotówki --- jeżdżą do nas na zakupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 15 Listopada 2012 Autor Share Napisano 15 Listopada 2012 Oni koronami już nie obracają. Mają euro, ale w miejscowościach przygranicznych chętnie biorą nasze złotówki --- jeżdżą do nas na zakupy. Jesteś pewny? Czech mówił, że mogę przywieźć korony i na miejscu zapłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VVitek Napisano 15 Listopada 2012 Share Napisano 15 Listopada 2012 Przecież w Czechach nadal mają Korony, Euro mają Słowacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 15 Listopada 2012 Share Napisano 15 Listopada 2012 Przecież w Czechach nadal mają Korony, Euro mają Słowacy. No kużwa , racja Jechałem w lecie na Węgry , no przecież przez Słowację . Sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi