Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pytanie do znawców tematu samochodów osobowych.

Jaki jest w miarę nowy model samochodu rajdowego względnie cywilnego osobowego i gdzie go można kupić (cena max 200 zł)?

Obiecałem skleić synowi na wystawę sklepową.

Nie chodzi mi o to, żeby to był model z nowej produkcji, tylko model samochodu który aktualnie np. startuje w rajdach. Czyli nie Subaru Impreza 2001, nawet jeśli któraś z firm wypuściła go obecnie.

Przeglądając trochę sklepy, zauważyłem, że nowsze produkcje sa raczej z Fujimi i osiągają spore ceny (160-190 zł). Kiedyś popełniłem dwa Fujimi i były znacznie gorsze od Tamiy'i. Czy teraz Fujimi rzeczywiście zrobiła taki skok jakościowy?

Napisano

Z nowych samochodów rajdowych masz Citroena C4 RWC z Hellera, Forda Focusa WRC SimilR, Forda Fieste WRC i S2000 i Peugeota 207 S2000 z Belkits i za chwilkę powinien się pojawić Citroen DS3 z Hellera. Jakość Hellera i SimilR jest dostateczna, natomiast Belkits oferuje jakość na poziomie Tamki.

Napisano
Z nowych samochodów rajdowych masz Citroena C4 RWC z Hellera, Forda Focusa WRC SimilR, Forda Fieste WRC i S2000 i Peugeota 207 S2000 z Belkits i za chwilkę powinien się pojawić Citroen DS3 z Hellera. Jakość Hellera i SimilR jest dostateczna, natomiast Belkits oferuje jakość na poziomie Tamki.

Dzięki serdeczne, ale będę upi...dliwy i się jeszcze spytam: Nie wiesz w których sklepach mozna kupic te modele z Belkits? Jakoś nie natrafiłem. Fajny byłby C4, ale Heller trochę mnie odstrasza. Oglądałem zdjęcia ramek w którymś sklepie (chyba z Sosnowca) i części nie ma w nim za dużo.

Napisano
Wydaje mi sie, że modele Belkits kupisz jedynie na ich stronie.

http://www.belkits.com

Znalazłem je już tutaj:

http://www.car-model-kit.cz/5-auta-plastikove-modely-stavebnice/?run=0&pg=3&fev=143,30

Tylko problem z kupnem bo nie mam konta w euro. Ponieważ mam blisko do Jesenika, pisałem do nich czy moge przyjechać z koronami, ale na razie nie odpowiadają.

Napisano
Fiesta była niedawno na Allegro w ofercie jakiegoś sklepu, proponuje poszukać w np. Archiwum Allegro.

Dzięki. Znalazłem. Napisałem do nich. Na razie cisza.

Napisano
Sam jestem ciekawy (i pewnie nie tylko ja) czy taka opcja jest możliwa

Uzgodniłem z Czechem, że jest możliwość odbioru osobistego. Jeśli dogadam się ze sponsorem (synem) będę się do nich wybierał.

Napisano
Wydaje mi sie, że modele Belkits kupisz jedynie na ich stronie.

http://www.belkits.com

Znalazłem je już tutaj:

http://www.car-model-kit.cz/5-auta-plastikove-modely-stavebnice/?run=0&pg=3&fev=143,30

Tylko problem z kupnem bo nie mam konta w euro. Ponieważ mam blisko do Jesenika, pisałem do nich czy moge przyjechać z koronami, ale na razie nie odpowiadają.

Oni koronami już nie obracają. Mają euro, ale w miejscowościach przygranicznych chętnie biorą nasze złotówki --- jeżdżą do nas na zakupy.

Napisano
Oni koronami już nie obracają. Mają euro, ale w miejscowościach przygranicznych chętnie biorą nasze złotówki --- jeżdżą do nas na zakupy.

Jesteś pewny?

Czech mówił, że mogę przywieźć korony i na miejscu zapłacić.

Napisano
Przecież w Czechach nadal mają Korony, Euro mają Słowacy.

No kużwa , racja Jechałem w lecie na Węgry , no przecież przez Słowację . Sorry