pankot13 Napisano 15 Listopada 2012 Share Napisano 15 Listopada 2012 Witam. Panowie kupiłem sobie dwa zestawy farb Lifecolor. Jest to mój pierwszy z nimi kontakt.Po rozcieńczeniu ich dedykowanym thinerem (zielona butelka o pojeności 250 ml) zauważyłem w niej pełno przeźroczystych miękkich grudek wyglądających jak cukier. Czy te farby tak wyglądają czy po prostu trafił mi się jakiś trefny wypust. Załączam fotki na których są widoczne te grudki; Proszę osoby mające doświadczenie z tymi farbami o jakąś podpowiedź co z tym fantem zrobić? W czasie malowania aż zatyka się aero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 15 Listopada 2012 Share Napisano 15 Listopada 2012 Jak o farbach można powiedzieć "wypust"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 15 Listopada 2012 Share Napisano 15 Listopada 2012 Coś musiałeś zrobić nie tak. Ja używam Lifecolor'ów od ponad 2-ch lat i dedykowanych do nich płynów. Nigdy mi się coś takiego nie zrobiło. Zawsze przed użyciem mocno wstrząsam słoiczek z farbą, potem rozcieńczam i zawsze wszystko jest OK. Uważam Lifecolor za jedne z lepszych akryli na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 15 Listopada 2012 Autor Share Napisano 15 Listopada 2012 (edytowane) Wszystko zrobiłem jak należy.Grudki widać nawet na nakrętkach wewnętrznej strony po odkręceniu. Po prostu trafiły mi się trefne farby.I to oba zestawy,które kupiłem.Rozmawiałem już ze sprzedawcą.Kazał mi je odesłać. Tutaj masz fotkę farbek bez rozcieńczania prosto ze słoiczków rozsmarowanych pędzelkiem.Wyraźnie widać grudki; Edytowane 15 Listopada 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 15 Listopada 2012 Share Napisano 15 Listopada 2012 Ja, niestety, z lifecolor też mam przykre doświadczenia i w zasadzie odpuściłem je sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus Napisano 16 Listopada 2012 Share Napisano 16 Listopada 2012 Generalnie to grudek być nie powinno i w Lifecolorach, nie spotkałem się z takim zjawiskiem. Natomiast grudki takie często pojawiają się w starych Vallejo i moim zdaniem jest to oznaka starzenia się farby, więc sprzedawca słusznie uznał reklamację i powinien wymienić Ci produkt. Z innej beczki, jeżeli lejesz akryl do aerografu, musisz dokonać rabunku na jakiejś kobiecie. Podprowadź jej rajstopy. Kawałka zdobycznej rajstopy użyj jako sitka i przez to wlewaj farbę. Będiesz miał pewność, że do aerografu nie dostanie się żadna grudka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi