METYS Napisano 24 Listopada 2012 Share Napisano 24 Listopada 2012 Witam, zabieram się za w/w model Tamki, dorzucam do niego komplet blach Haulera, wnętrze i elementy zewnętrzne oraz skrzynki amunicyjne i lufę do Browninga. Będą to także moje pierwsze lutowane a nie klejone blaszki. Jeśli toś z kolegów miał doświadczenie z blachami dedykowanymi do wnętrza, to proszę o jakaś podpowiedź, bo patrząc na instrukcję ich montażu niewiele można wywnioskować, strasznie zagmatwana i niejasna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Listopada 2012 Share Napisano 24 Listopada 2012 Niezły arsenał blach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 24 Listopada 2012 Share Napisano 24 Listopada 2012 Będzie się działo ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 26 Listopada 2012 Share Napisano 26 Listopada 2012 Brakuje ino Black doga do kompletu . Mam ten model na warsztacie ale bez blach bo ciezko bylo je dostac, tak wiec nie pomoge ale pamietam przy Wirbelwindzie mialem podobny problem z instrukcja bo lekko odbiegala od rzeczywistosci. Proponoje zrobic najpierw to co jest jasne a potem zastanawiac sie co z reszta .Ja tak zrobilem i jakos poszlo ale i tak zostalo kilka malych elementow ktore ni jak nie pasowaly do instrukcji czy modelu. Mozesz tez zobaczyc zdjecia na stronce Haulera mimo iz niewiele widac moze cos pomoze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 18 Lutego 2013 Autor Share Napisano 18 Lutego 2013 Powolutku, powolusieńku idzie do przodu, brak czasu spowodowany chronicznym brakiem czasu Przedział kierowcy malowany białą Tamiją a ładunkowy ( pasażerski ) dwoma odcieniami Olive Drab z AK Special Modulation Set. Na to wasch i pigmenty Vallejo zmieszane z Glaze Medium tejże samej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 19 Lutego 2013 Share Napisano 19 Lutego 2013 Cos drgnelo Czekam na dalszy etap Ja swojego prawie zmeczylem zostal tylko sirodek do pobrodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 13 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2013 Coś tam powolutku drgnęło ale czasu niestety niewiele i powoli bardzo idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Czerwca 2013 Share Napisano 13 Czerwca 2013 Super się ten km prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 13 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2013 Mieszanka BR i Haulera, ale fakt oryginał Tamiji wygląda przy nim nędznie Aktualnie zbieram się w sobie do zakupu zaginarki forumowego kolegi, bo jednak bez tego zabawa z blaszkami to męczarnia dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 Bardzo fajny detal na zewnątrz i cudowna 50. Szkoda że nie dałeś zdjęć wnętrza, jak na mój gust trochę dużo tam narozrabiałeś z pigmentami - dużo błota, ale to kwestia gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 19 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2013 Fakt nie pomyślałem i nie porobiłem zdjęć wnętrza przed zamknięciem, moja wina A jeśli chodzi o błoto, to maszyna ma przedstawiać pojazd z okresu wiosny, więc jakby nie patrzeć syf być musi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 1 Lipca 2013 Autor Share Napisano 1 Lipca 2013 To lecimy dalej, jakoś zapału do niego dostałem Sorki za jakość zdjęć ale robiłem je na szybko i na dodatek rozładowującym się aparatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 1 Lipca 2013 Share Napisano 1 Lipca 2013 Szkoda że nie wybrałeś opcji z łańcuchami na kołach wyglądał by bardziej terenowo, ale i tak nie jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 8 Lipca 2013 Autor Share Napisano 8 Lipca 2013 Kolejna porcja fotek. Dostało mu się jeszcze trochę obić, wasch-a, specyfików z AK i odrobinę pigmentu od Miga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Lipca 2013 Share Napisano 8 Lipca 2013 No to teraz pora zająć się kołami. Troszkę brudu i kurzu im się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 8 Lipca 2013 Autor Share Napisano 8 Lipca 2013 A nie, reszta poczeka na podstawkę, muszę tylko znaleźć odpowiednią gałąź, żeby było klimatycznie. Chcę żeby syf na pojeździe zgrywał się z syfem na podstawce Teraz zajmę się figurantami i pozostałymi skrzynkami na amunicję z Haulera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi