Hamilkar Napisano 1 Grudnia 2012 Share Napisano 1 Grudnia 2012 Witajcie ! Co to za rodzaj farby Gunze ( akryl, olej ) i czym to rozcieńczać, domowymi środkami, bo o firmowym rozcieńczalniku wiem : Jak wlałem wody, to mi się roztwór ściął Sądziłem, że to akryl, tylko innego rodzaju ? Dziękuję z góry za porady i pozdrawiam. Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 1 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2012 Dziękuję Kamil. To Mr.Color idą do "hasioka" kosza na śmieci, bo to pozostałości po Koledze Modelarzu, dwie zielenie i to w połowie puste. Nie będę kupował dla dwóch farbek rozcieńczalnika. Swoją drogą, po co Gunze tak miesza, ich zwykłe akryle należą do farb bardzo trwałych, po co ta druga seria ? ! ? Przeczytałem, że można rozcieńczyć Acetonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 2 Grudnia 2012 Share Napisano 2 Grudnia 2012 Zgadzam się z Kamilem, mając na względzie jego polecenia z innych wątków zakupiłem paletkę farb seri C i jestem bardzo zadowolony, właśnie kończę P24 z użyciem niemal w 100% tych farb i stwierdzam że są warte swej ceny; bardzo dobre farby Serię H i C oraz Tamiye rozcieńczam Mr living tinner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 3 Grudnia 2012 Share Napisano 3 Grudnia 2012 Albo zwykłym CnH2n+1OH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 3 Grudnia 2012 Share Napisano 3 Grudnia 2012 Zwykłym???!!! To służy tylko do użytku wewnętrznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi