Hamilkar Posted December 1, 2012 Share Posted December 1, 2012 Witajcie ! Co to za rodzaj farby Gunze ( akryl, olej ) i czym to rozcieńczać, domowymi środkami, bo o firmowym rozcieńczalniku wiem : Jak wlałem wody, to mi się roztwór ściął Sądziłem, że to akryl, tylko innego rodzaju ? Dziękuję z góry za porady i pozdrawiam. Paweł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hamilkar Posted December 1, 2012 Author Share Posted December 1, 2012 Dziękuję Kamil. To Mr.Color idą do "hasioka" kosza na śmieci, bo to pozostałości po Koledze Modelarzu, dwie zielenie i to w połowie puste. Nie będę kupował dla dwóch farbek rozcieńczalnika. Swoją drogą, po co Gunze tak miesza, ich zwykłe akryle należą do farb bardzo trwałych, po co ta druga seria ? ! ? Przeczytałem, że można rozcieńczyć Acetonem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tombie01 Posted December 2, 2012 Share Posted December 2, 2012 Zgadzam się z Kamilem, mając na względzie jego polecenia z innych wątków zakupiłem paletkę farb seri C i jestem bardzo zadowolony, właśnie kończę P24 z użyciem niemal w 100% tych farb i stwierdzam że są warte swej ceny; bardzo dobre farby Serię H i C oraz Tamiye rozcieńczam Mr living tinner Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
crustian Posted December 3, 2012 Share Posted December 3, 2012 Albo zwykłym CnH2n+1OH Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacko Posted December 3, 2012 Share Posted December 3, 2012 Zwykłym???!!! To służy tylko do użytku wewnętrznego! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts