KAMIL90 Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 (edytowane) Witam wszystkich. Postanowiłem wystartować w tym projekcie i spróbować swoich sił w budowie dioramy w roli głównej Jagdpanzer IV/70 (V), firmy dragon. Bendę się starać odzorować pojazd ze tego zdjęcia created by picasa2html.com ktoś posiada inne zdjęcia tego pojazdu.Co do samego modelu powinien przyjść w przyszłym tygodniu. Do budowy modelu wykorzystam ruchome zawieszenie Tristara 042 created by picasa2html.com created by picasa2html.com created by picasa2html.com created by picasa2html.com Oraz zestaw podstawowy Abera 35082 , oraz lufę do działa i zestaw anten także Abera created by picasa2html.com Do modelu zamierzam dorzucić fruile oraz figurki ale to w niedalekiej przyszłości Edytowane 8 Grudnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 Taka mała sugestia zdjęcie do odwzorowania powinno być wstawione na początku warsztatu. Tego wymaga regulamin A i w tytule dodaj [MJZ] łatwiej będzie namierzyć warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 8 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2012 Ze zdjęciem mam taki problem że mam tylko link do strony na której jest pojazd. W takim razie mam prozibę jak kto mógł mi podesłać to zdjęcie to był bym bardzo wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 Nad zdjęciem z prawej strony masz symbol lupy z plusikiem, dalej klikasz "View all sizes" i jesteś na stronce, gdzie możesz zapisać zdjęcie na dysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 11 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2012 Witam szukam informacji na temat pojazdu którego zdjęcie jest w pierwszym moim poście, kiedyś wydaje mi się, że widziałem filmik z tym pojazdem . Za wszelką pomoc był bym wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obalacz panzermitów Napisano 11 Grudnia 2012 Share Napisano 11 Grudnia 2012 Masz nowy model Dragona czy stary? Chętnie popatrzę, bo w planach taki sam zestaw, tylko zawieszenia brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 12 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2012 Masz nowy model Dragona czy stary? Chętnie popatrzę, bo w planach taki sam zestaw, tylko zawieszenia brakuje. Model to nowy dragon http://www.mojehobby.pl/products/German-Jagdpanzer-IV-L-70-V.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 14 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2012 No to zabawę czas zacząć . Po wstępnych oględzinach modelu doszedłem do wniosku, że lufa abera ma za mały przekrój co do jażma działa o jakieś dwa milimetry, jeszcze niewiem co z tym zrobię.Kolejną rzeczą jest poprawienie spawów , dragon daje spawy wklęsłe a powiny być lekko wypukłe. A oto zdjęcia z rozpoczętej budowy modelu . created by picasa2html.com Co do modelu to dalej szukam informacji na temat pojazdu którego zdjęcie jest w pierwszym moim poście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 17 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2012 Kolejna odsłona zmagań z modelem, jak widać została sklejona bryła pojazdu wraz z działem. Na modelu przybyły także pierwsze spawy, próbowałem wykonać fakturę walcowanej stali na bokach i przodzie pojazdu. created by picasa2html.com I mam pytanie które zdjęcia są lepsze na białym czy czarnym tle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 18 Grudnia 2012 Share Napisano 18 Grudnia 2012 Na modelu przybyły także pierwsze spawy, próbowałem wykonać fakturę walcowanej stali na bokach i przodzie pojazdu. Czemu robisz "fakturę stali walcowanej" ? Taka stal jest gładka, czasami tylko zdarzają się jakieś skazy, ale nie na całej powszechni jak i na pewno nie wyglądają jak faktura odlewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obalacz panzermitów Napisano 19 Grudnia 2012 Share Napisano 19 Grudnia 2012 Ze spawami to trochę za mocno pojechałeś, nie wiem, czy zostawienie oryginalnych nie byłoby lepszym rozwiązaniem (nie mam pudła przy sobie). Jakbyś był zainteresowany jakimiś materiałami nt. Jagi to się odezwij na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 19 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2012 Ze spawami to trochę za mocno pojechałeś, nie wiem, czy zostawienie oryginalnych nie byłoby lepszym rozwiązaniem (nie mam pudła przy sobie).Witam co do spawów to w rzeczywistości nie mają takiej mocnej faktury jak na zdjęciach. A co do spawów na modelu to są wgłębne , a powinny być na równo z pancerzem albo nad nie wystawać jak jest w prawdziwych pojazdach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obalacz panzermitów Napisano 19 Grudnia 2012 Share Napisano 19 Grudnia 2012 Spoko, zgodzę się, zwłaszcza w przypadku spawanej "drobnicy", ale wydaje mi się, że spawy na budzie były szlifowane. Lepszy efekt dałoby zrobienie małego wcięcia w tym fragmencie z bocznej ściany i tam zaimitowanie spawu jak na tych zdjęciach. Fajnie by było, jakbyś wrzucił jakieś zbliżenie tych spawów. Jak będziesz spawał tylną listwę, to tu masz fajny smaczek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 8 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2013 Proszę o usunięcie mojego warsztatu z projektu grupowego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 9 Stycznia 2013 Share Napisano 9 Stycznia 2013 Można wiedzieć jaki powód ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi