Woit Napisano 7 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2013 Tak jak Tomek czekam na trybuny . Ale Tornadko coraz ładniejsze Trybuny, trybuny, jeśli będą to już po zawodach Na razie, korzystając z tego, że słonko pokazało buzię, wykonałem kilka zdjęć prezentujących aktualny stan budowy. Pomalutku, pomalutku, ale jestem już raczej bliżej końca niż początku z budową tego modelu. Po doklejeniu stateczników poziomych (w sumie 3 razy je przemalowywałem...) i podwozia, Tornado coraz bardziej przypomina miniaturę samolotu wzorcowego. Zostało mi jeszcze dopieszczenie detali na pokrywach podwozia, drobne podmalunki na kadłubie i skrzydłach, wykończenie podwieszanych zbiorników no i trochę zabawy z taśmami RBF (remove before flight), które mam nadzieję, że ożywią trochę bardziej tę szarawą sylwetkę. Już przy poprzednim Tornado próbowałem wykonać przewody na głównym podwoziu, ale dopiero tu udało mi się je jakoś umiejscowić. Nie są jeszcze takie jakbym chciał ale lepiej ciężko mi było je zamontować - za grube paluchy mam :-D Przewodziki zrobiłem z polistyrenowych pręcików rozciągniętych nad płomieniem świecy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeusz6514 Napisano 22 Kwietnia 2013 Share Napisano 22 Kwietnia 2013 Wojtek -model super w tej skali to rewelacja -tylko dla czego nie ma galerii i tej obiecanej podstawki wraz z ludzikami czekałem na całą resztę , a tu się zacięło . Skończ wszystko i wystaw chcę zobaczyć ostateczny efekt -jestem przekonany że powalisz wszystkich na kolana . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 22 Kwietnia 2013 Share Napisano 22 Kwietnia 2013 Ja też! Ja też! Ja też!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 23 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2013 A takie to życie, rodzina, dom, praca na wszystko czasu nie starcza, coś tam pomalutku dłubię ale nie będę przecież wrzucał zdjęć gdzie przybyło kilka kalkomanii... Tornado będzie skończone, podstawka - chciałbym również Dziękuję za doping! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 2 Maja 2013 Autor Share Napisano 2 Maja 2013 Generalnie wszystko w kupie. Jakieś drobne podmalówki, RBF trzeba podoczepiać i będzie można przejść do kolejnego etapu. Kalki na spodzie stateczników jakoś bardziej mi się świecą / wyróżniają pomimo, że były kładzione i lakierowane tak samo jak pozostałe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 22 Maja 2013 Autor Share Napisano 22 Maja 2013 Model ukończony projekt nie ale zapraszam do galerii samego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi