abir24 Napisano 30 Grudnia 2012 Share Napisano 30 Grudnia 2012 Witam Kolegów. Podczas małego odpoczynku od pływadełek chciałem spróbować zmontować "zaległości z szuflad" Początkowo miała to być tylko lokomotywa i działo ale okazało się inaczej To co już mam. Lokomotywa wyposażona w biżuterię z Edka, Sd.Kfz251/22+Part, Half Track czeka na Edka no i może Leopold doczeka się blaszek. Troszkę drzewek, krzaczków itp. Jest to mój pierwszy raz wiec liczę na pomoc,podpowiedzi. Temat jest jeszcze otwarty wiec jeśli ktoś ma jakiś pomysł,propozycje co dołożyć to śmiało niech pisze. Z zakupów planuje jeszcze wagon platformę na której ma stać half track lub sam flak no i jeszcze to Co do wagonów to znalazłem póki co dwóch producentów CMK i Mig może ktoś coś wie więcej, szukam tez żołnierzy. Miała to być mala odskocznia a robi się spory wydatek Całość będzie w takich wymiarach 119x17cm powinno wystarczyć/chyba/ Pierwsze przymiarki i nasyp poszedł do podcięcia i wygląda tak Całość już podcięta i moim zdaniem dożo lepiej, będzie tego mazgrolenia. Czekam na podpowiedzi bo na baty to raczej później. I ważna rzecz, ciekawych proszę o cierpliwość bo nie będzie często i gęsto ŻYCZĘ WSZYSTKIM WSZYSTKIEGO DOBREGO W NOWYM ROKU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 31 Grudnia 2012 Share Napisano 31 Grudnia 2012 No, to zasiadam i oglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamt1971 Napisano 31 Grudnia 2012 Share Napisano 31 Grudnia 2012 Ja też bo będzie ciekawy warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 14 Czerwca 2013 Share Napisano 14 Czerwca 2013 No to pewnie was już tyłki bolą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 15 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2013 Koledzy totalny brak czasu ale wczoraj dotarły blaszki do half tracka quadruple 20mm, wiec może coś powoli zacznie się ruszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 15 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2013 Dzięki za info. znam ten sklep a Baluardor w 35 ma duży wybór ale w 72-nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 8 Lipca 2013 Share Napisano 8 Lipca 2013 Nie wiem czy nie lepszym zabiegiem było by wycięcie podkładów z tego gotowca wklejenie ich na wcześniej przygotowane miejsca na torowiska a następnie obsypanie tłuczniem, albo wykonanie nowych podkładów kolejowych z patyczków po lodach będziesz miał na nich fajną fakturę drewna. Planujesz jakąś stację kolejową czy sytuacja będzie miała miejsce gdzieś w polu. Czekam na resztę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 9 Lipca 2013 Autor Share Napisano 9 Lipca 2013 Podkłady będę wycinał z nasypu a póki co doszedł nowy Leopold Hasegawa + blaszki Jeszcze żeby gdzieś załatwić więcej czasu Umiejscowienie, hm raczej teren ale nie wiadomo jak się skończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 18 Lipca 2013 Share Napisano 18 Lipca 2013 Jak tam postęp prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 19 Lipca 2013 Autor Share Napisano 19 Lipca 2013 Jedna wielka LIPA od rana do wieczora w pracy, czekam na wagon platformę z CMK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 22 Lipca 2013 Super Moderator Share Napisano 22 Lipca 2013 A ja już myślałem że coś się ruszyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 22 Lipca 2013 Autor Share Napisano 22 Lipca 2013 Ruszyło,trawa i krzaczki zakwitły w pudełeczkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 24 Lipca 2013 Share Napisano 24 Lipca 2013 Sezon ogórkowy dopadł modelarzy, mnie się też trochę udzieliło, ostatnio więcej na świeżym powietrzu niż nad plastikiem. Ale przy okazji kupiłem dzisiaj taki płaskownik z balsy dł 1m, gr 1,5 mm, szer 10 mm właśnie z przeznaczeniem na podkłady do 1/72, mają bardzo fajną fakturę drewna. Koszt takiej balsy 1,80 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi