mysiek13 Napisano 2 Stycznia 2013 Napisano 2 Stycznia 2013 Witam Wszystkich i skałdam najlepsze życzenia z Nowym Rokiem 2013 Chciałbym przedstawić moje ostatnie modele z 2012 r a pierwsze prezentowane na tym Forum( mam nadzieję że skończone, wg mnie zostały tylko światła reflektorów, ale specjalnie wrzucam, żeby ktoś z Kolegów znalazł jeszcze jakieś niedoróbki do poprawy zanim trafią razem na dioramkę, czyli do innego tematu ). Oba modele bardzo miło się sklejały ( nawet stara AGA/Chematic, teraz robiona chyba przez UM albo PST). Dragon praktycznie z pudła, do Zisa dodane troche uchwytów, skrzynek i detali własnej roboty. Malowanie - podkład akrylowo-poliuretanowy jasny szary Vallejo ( to moje ostatnie odkrycie które pozwala mi wrócić do modelarstwa-malowania aero-przy małym dziecku - trzyma się rewelacyjnie a wcale nie śmierdzi, rozcieńczam zwykłą wódką luksusową, pojemnośc opakowania dla skali 72 ekonomiczna 200ml), akryle Vallejo, Pactra, Italeri i Lifecolor( Humbrol tylko do retuszy, podmalówek pędzlem), pigmenty Agama i MIG ( utrwalane specyfikami MIGa) . Prosze o komentarze. Pozdrawiam Michal Cytuj
R_Mazzi Napisano 2 Stycznia 2013 Napisano 2 Stycznia 2013 Całkiem fajnie. Poza koszmarnymi gąsienicami, są paskudne. Nie dało by rady ich wymienić? Poza tym o ile dobrze pamiętam to ten konkretny wóz miał już późniejszy typ gąsienic. Cytuj
waldeczek Napisano 5 Stycznia 2013 Napisano 5 Stycznia 2013 Błoto do poprawy...chyba bym je usunął... Cytuj
mysiek13 Napisano 6 Stycznia 2013 Autor Napisano 6 Stycznia 2013 Usunięcie błota nie wchodzi w grę ;) bo podstawka jest tez blotnista postaram sie wrzucic fotki w tygodniu . dzięki za komentarze Michal Cytuj
JARD Napisano 24 Stycznia 2013 Napisano 24 Stycznia 2013 Ten przewód na cysternie chyba bardziej pasuje grubością do szambowozu niż do cysterny - no chyba, że tak ma być. Z ruską techniką człowiek jednak do końca nie obeznany. Ogólnie fajne wrażenie robi. Cytuj
kamil zoszak Napisano 24 Stycznia 2013 Napisano 24 Stycznia 2013 Jarek na następnym spotkaniu w Łambinowicach to Ci osobiście wytłumaczę jak ruscy tankowali z takich rur... Na naszych przykładach... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi