mysiek13 Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 Witam Wszystkich i skałdam najlepsze życzenia z Nowym Rokiem 2013 Chciałbym przedstawić moje ostatnie modele z 2012 r a pierwsze prezentowane na tym Forum( mam nadzieję że skończone, wg mnie zostały tylko światła reflektorów, ale specjalnie wrzucam, żeby ktoś z Kolegów znalazł jeszcze jakieś niedoróbki do poprawy zanim trafią razem na dioramkę, czyli do innego tematu ). Oba modele bardzo miło się sklejały ( nawet stara AGA/Chematic, teraz robiona chyba przez UM albo PST). Dragon praktycznie z pudła, do Zisa dodane troche uchwytów, skrzynek i detali własnej roboty. Malowanie - podkład akrylowo-poliuretanowy jasny szary Vallejo ( to moje ostatnie odkrycie które pozwala mi wrócić do modelarstwa-malowania aero-przy małym dziecku - trzyma się rewelacyjnie a wcale nie śmierdzi, rozcieńczam zwykłą wódką luksusową, pojemnośc opakowania dla skali 72 ekonomiczna 200ml), akryle Vallejo, Pactra, Italeri i Lifecolor( Humbrol tylko do retuszy, podmalówek pędzlem), pigmenty Agama i MIG ( utrwalane specyfikami MIGa) . Prosze o komentarze. Pozdrawiam Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 Całkiem fajnie. Poza koszmarnymi gąsienicami, są paskudne. Nie dało by rady ich wymienić? Poza tym o ile dobrze pamiętam to ten konkretny wóz miał już późniejszy typ gąsienic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldeczek Napisano 5 Stycznia 2013 Share Napisano 5 Stycznia 2013 Błoto do poprawy...chyba bym je usunął... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 6 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2013 Usunięcie błota nie wchodzi w grę ;) bo podstawka jest tez blotnista postaram sie wrzucic fotki w tygodniu . dzięki za komentarze Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JARD Napisano 24 Stycznia 2013 Share Napisano 24 Stycznia 2013 Ten przewód na cysternie chyba bardziej pasuje grubością do szambowozu niż do cysterny - no chyba, że tak ma być. Z ruską techniką człowiek jednak do końca nie obeznany. Ogólnie fajne wrażenie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 24 Stycznia 2013 Share Napisano 24 Stycznia 2013 Jarek na następnym spotkaniu w Łambinowicach to Ci osobiście wytłumaczę jak ruscy tankowali z takich rur... Na naszych przykładach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JARD Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 Znaczy znów mamy tankować z grubej rury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JARD Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 A jeszcze - tak pieriekrasnyj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi