dziabik Napisano 12 Stycznia 2013 Share Napisano 12 Stycznia 2013 Witam,otrzymałem taki model i w związku z planowaną budową mam pytanie:czy wczesny Stug IV ZAWSZE miał zimmerit czy mogę zrobić ten model bez niego? Jeśli tak to jakie malowanie?Czy któreś z instrukcji? Bardzo proszę o odpowiedź. Edit:jeżeli nie ten dział to proszę moderatora o przeniesienie do odpowiedniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 12 Stycznia 2013 Share Napisano 12 Stycznia 2013 Z tego co znalazłem na szybko w opracowaniu wyd. militaria zimmerit nakładany był do końca września 1944 roku. Kilka monografii z ww. źródła przedstawia pojazdy bez zimmeritu, niestety zdj. pokazują pojazdy z powłoką. Jedyne zdj. Stuga bez zimmeritu przedstawia prawdopodobnie pojazd późnej wersji. @edit Znalazłem takie coś wydaje się być wczesną wersją bez zimmeritu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 13 Stycznia 2013 Share Napisano 13 Stycznia 2013 Czy powyższe zdjęcie to w ogóle przedstawia StuGa? Podpis widzę, ale to coś na zdjęciu jest dość dziwne. Wygląda jak PzKpfw IV bez wieży z zaimprowizowanymi osłonami. Ma ktoś inne ujęcie tego pojazdu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 13 Stycznia 2013 Share Napisano 13 Stycznia 2013 Czy powyższe zdjęcie to w ogóle przedstawia StuGa?Podpis widzę, ale to coś na zdjęciu jest dość dziwne. Wygląda jak PzKpfw IV bez wieży z zaimprowizowanymi osłonami. Ma ktoś inne ujęcie tego pojazdu? Nie mogę powiedzieć ze na 100% to stug ale tu masz wątek z wrakami i też można znaleźć wczesnego stuga bez zimmeritu. Przy zniszczeniu rożne cuda się dzieją. http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?t=39740 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi