dziabik Napisano 12 Stycznia 2013 Napisano 12 Stycznia 2013 Witam,otrzymałem taki model i w związku z planowaną budową mam pytanie:czy wczesny Stug IV ZAWSZE miał zimmerit czy mogę zrobić ten model bez niego? Jeśli tak to jakie malowanie?Czy któreś z instrukcji? Bardzo proszę o odpowiedź. Edit:jeżeli nie ten dział to proszę moderatora o przeniesienie do odpowiedniego. Cytuj
Keisyzrk Napisano 12 Stycznia 2013 Napisano 12 Stycznia 2013 Z tego co znalazłem na szybko w opracowaniu wyd. militaria zimmerit nakładany był do końca września 1944 roku. Kilka monografii z ww. źródła przedstawia pojazdy bez zimmeritu, niestety zdj. pokazują pojazdy z powłoką. Jedyne zdj. Stuga bez zimmeritu przedstawia prawdopodobnie pojazd późnej wersji. @edit Znalazłem takie coś wydaje się być wczesną wersją bez zimmeritu Cytuj
Merten Napisano 13 Stycznia 2013 Napisano 13 Stycznia 2013 Czy powyższe zdjęcie to w ogóle przedstawia StuGa? Podpis widzę, ale to coś na zdjęciu jest dość dziwne. Wygląda jak PzKpfw IV bez wieży z zaimprowizowanymi osłonami. Ma ktoś inne ujęcie tego pojazdu? Cytuj
Keisyzrk Napisano 13 Stycznia 2013 Napisano 13 Stycznia 2013 Czy powyższe zdjęcie to w ogóle przedstawia StuGa?Podpis widzę, ale to coś na zdjęciu jest dość dziwne. Wygląda jak PzKpfw IV bez wieży z zaimprowizowanymi osłonami. Ma ktoś inne ujęcie tego pojazdu? Nie mogę powiedzieć ze na 100% to stug ale tu masz wątek z wrakami i też można znaleźć wczesnego stuga bez zimmeritu. Przy zniszczeniu rożne cuda się dzieją. http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?t=39740 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi