jacek172 Napisano 15 Stycznia 2013 Share Napisano 15 Stycznia 2013 Witam! Uznałem, że wypadałoby założyć w końcu warsztacik. Jak w temacie, pod nóż idzie Spitfire Mk. I. Modelik planuję zbudować prosto z pudła bez udziwnień. Liczę na konstruktywne uwagi kolegów i zapraszam do obserwowania i wytykania błędów ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek172 Napisano 17 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2013 Mały up. Raf interior green dostało wnętrze kadłuba, wnęki podwozia oraz elementy wyposażenia kokpitu. Teraz trzeba szczegółom nadać odpowiednie kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek172 Napisano 19 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2013 Koledzy, podpowiedzcie mi jakiego koloru powinny byc elementy wyposażenia znajdujące się na burtach kadłuba ? I czy fotel w Spitfirze Mk. I był cały w kolorze interior RAF green ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 19 Stycznia 2013 Share Napisano 19 Stycznia 2013 Wczesne numery seryjne miały fotel metalowy http://spitfirespares.co.uk/pilotequip.html Kolory wyposażenia nie odbiegały od siebie w różnych wersjach, więc możesz korzystać np z http://spitfiresite.com/2010/07/anatomy-of-spitfire-cockpit.html/04n_15_023 Ale jeśli chcesz zrobić najwcześniejszy wariant seryjny, to inaczej wyglądało sterowanie chowaniem podwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek172 Napisano 20 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2013 Dzięki, za odpowiedź. Planuję zbudować Spita z śmigłem Watts. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 20 Stycznia 2013 Share Napisano 20 Stycznia 2013 Ale dokładnie zapoznaj się z tym Spitem... Bo część miała limuzynę płaską a późniejsze już wypukłą... Do tego wariantu zastosuj starszy typ dźwigni chowania podwozia. Nie wiem, czy jest w zestawie... Jeśli czegoś potrzebujesz pytaj na PW. Nie będziemy zaśmiecać tematu. Fiedotow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 24 Stycznia 2013 Share Napisano 24 Stycznia 2013 Uważnie obserwuję Twoje poczynania . Ja też biorę się za "Spity", pierwszy będzie Mk IX z Matchboxa vintage . Airfixa Mk I/II też zakupiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 24 Stycznia 2013 Share Napisano 24 Stycznia 2013 pierwszy będzie Mk IX z Matchboxa vintage . Vintage z figurami, czy prosto z pudła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 24 Stycznia 2013 Share Napisano 24 Stycznia 2013 pierwszy będzie Mk IX z Matchboxa vintage . Vintage z figurami, czy prosto z pudła? Nie wiem o jakie figury Ci chodzi ale planuję prosto z pudła. Nie zaśmiecajmy Jackowi tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek172 Napisano 19 Lutego 2013 Autor Share Napisano 19 Lutego 2013 Po dość długiej przerwie spowodowanej sesją i problemami zdrowotnymi zasiadam ponownie do Spita. Poprawiłem fotel pilota, oraz dodałem dźwignię chowania podwozia starszego typu. Po czym złożyłem połówki kadłuba. Teraz pora na szlifowanie i montaż reszty płatowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaszek123 Napisano 5 Czerwca 2013 Share Napisano 5 Czerwca 2013 Czekam na aktualizacje z niecierpliwoscia. Tez mam go teraz na warsztacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi