produdi Napisano 16 Stycznia 2013 Napisano 16 Stycznia 2013 Witam W związku z przestojem jakichkolwiek prac spowodowanym oczekiwaniem na uszczelki do H&S sprawiłem sobie takiego słonika . Do słonika dojdą jeszcze blaszki abera jakieś friule ale dopiero po zastrzyku gotówki . Co do malowania to wpadło mi jedno w oko . Kiedyś miałem zdjęcia tego konkretnego słonika lecz teraz za nic nie mogę znaleźć . Myślę , że będę wzorował się na tym egzemplarzu o ile znajdę te fotki . : ) Jednocześnie szukam kogoś kto posiada słonika Dragona w zimmericie i byłby w stanie odsprzedać mi te kalki . Cytuj
Firefly Vc Napisano 16 Stycznia 2013 Napisano 16 Stycznia 2013 Witam fajnie że wykonasz model który walczył na terenie Polski.Szukałem fotki tego Elefanta u siebie ale nie znalazłem.Będę śledził twój wątek z za ciekawienie ponieważ też mam zamiar wykonać ten model ale jak skończę JagdPanther . Cytuj
produdi Napisano 17 Stycznia 2013 Autor Napisano 17 Stycznia 2013 (edytowane) Witam Kółeczka sklejone . Postęp mały ale coś jest . Do tego zacząłem rzeźbić zimmerit . Co wy na to ? Znalazłem też warsztat dotyczący tego słonika : http://www.network54.com/Forum/619315/thread/1345130258/Elefant+'323'+of+653+-+Construction+Pics Edytowane 17 Stycznia 2013 przez Gość Cytuj
wojtas Napisano 17 Stycznia 2013 Napisano 17 Stycznia 2013 Hej.Do zimma proponuje takie cos lub takie grzebyczki Mozesz sciac wystajace nity,polozyc zimm i w swieza mase wcisnac je. Tymi sprzetami mozna przy pewnej wprawie dosc wiernie odwzorowac ten wlasnie rodzaj powloki. Cytuj
R_Mazzi Napisano 17 Stycznia 2013 Napisano 17 Stycznia 2013 Wokół łbów zimmerit powinien być w kształcie słoneczek, a poza tym spoko wygląda. Cytuj
produdi Napisano 17 Stycznia 2013 Autor Napisano 17 Stycznia 2013 Robiąc słonika wzoruję się na tym egzemplarzu . A jak widac nie koniecznie są słoneczka Cytuj
R_Mazzi Napisano 17 Stycznia 2013 Napisano 17 Stycznia 2013 Czyli zostaje druga część mojego wpisu - spoko wygląda Przepraszam za zamieszanie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi