produdi Napisano 16 Stycznia 2013 Share Napisano 16 Stycznia 2013 Witam W związku z przestojem jakichkolwiek prac spowodowanym oczekiwaniem na uszczelki do H&S sprawiłem sobie takiego słonika . Do słonika dojdą jeszcze blaszki abera jakieś friule ale dopiero po zastrzyku gotówki . Co do malowania to wpadło mi jedno w oko . Kiedyś miałem zdjęcia tego konkretnego słonika lecz teraz za nic nie mogę znaleźć . Myślę , że będę wzorował się na tym egzemplarzu o ile znajdę te fotki . : ) Jednocześnie szukam kogoś kto posiada słonika Dragona w zimmericie i byłby w stanie odsprzedać mi te kalki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 16 Stycznia 2013 Share Napisano 16 Stycznia 2013 Witam fajnie że wykonasz model który walczył na terenie Polski.Szukałem fotki tego Elefanta u siebie ale nie znalazłem.Będę śledził twój wątek z za ciekawienie ponieważ też mam zamiar wykonać ten model ale jak skończę JagdPanther . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 17 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2013 (edytowane) Witam Kółeczka sklejone . Postęp mały ale coś jest . Do tego zacząłem rzeźbić zimmerit . Co wy na to ? Znalazłem też warsztat dotyczący tego słonika : http://www.network54.com/Forum/619315/thread/1345130258/Elefant+'323'+of+653+-+Construction+Pics Edytowane 17 Stycznia 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 17 Stycznia 2013 Share Napisano 17 Stycznia 2013 Hej.Do zimma proponuje takie cos lub takie grzebyczki Mozesz sciac wystajace nity,polozyc zimm i w swieza mase wcisnac je. Tymi sprzetami mozna przy pewnej wprawie dosc wiernie odwzorowac ten wlasnie rodzaj powloki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 17 Stycznia 2013 Share Napisano 17 Stycznia 2013 Wokół łbów zimmerit powinien być w kształcie słoneczek, a poza tym spoko wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 17 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2013 Robiąc słonika wzoruję się na tym egzemplarzu . A jak widac nie koniecznie są słoneczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 17 Stycznia 2013 Share Napisano 17 Stycznia 2013 Czyli zostaje druga część mojego wpisu - spoko wygląda Przepraszam za zamieszanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi