Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam szanownych kolegów i być może koleżanki.

Po długiej absencji udało mi się przysiąść do nowego projektu.

Wybór padł na kultową 2 CV-kę. Mam nadzieję, że dam radę.

Jest to mój czwarty projekt w karierze i nadal szlifuję umiejętności.

Silnik i podwozie gotowe

Zastanawiam się nad kolorem. Może pistacjowy albo taki jak w filmach z Louise de Funes "Żandarm z Saint Tropez"

Tylko muszę kupić figurkę siostry zakonnej Jeśli macie jakieś sugestie chętnie rozważę.

84531908.jpg

52629851.jpg

41656676.jpg

32462438.jpg

64673849.jpg

40503207.jpg

Napisano

przysiadam się - i czekam na kolejne nie-ciężarowe i nie-sportowe ;-) powodzenia!

Napisano

Ja też tylko cywilne i to youngtimery. Nowoczesne mnie nie kręcą Jeśli chodzi o ciężarówki to też ewentualnie jakieś oldschool'owe typu TATRA

Napisano

Zanim nakupiłem ciężarówek takie oldtimery były na liście. Z żandarmem możesz poszaleć nawet tak:

citron2cv0123507bc.4712.jpg

Do tego zakonnica, kawałek drogi i 100/10 za niebanalność.

Napisano

Wow, grubsza sprawa ale najpierw skończę chyba w całości. Na takie modyfikacje jestem za cienki.

Na tą chwilę auto otrzymało koła, nadkole i część wnętrza

89678197.jpg

30824552.jpg

Napisano

Też lubię takie modele zwykłych aut - szkoda, że tak mało ich się pojawia na Warsztacie i w Galerii.

Odnośnie modelu: czy pasy na tylnej kanapie są "fabryczne"? Bo konstrukcja pochodzi z czasów, kiedy nawet przednie pasy były rzadkością. Choć z drugiej strony skoro produkowali je chyba do końca lat 80' to może i montowali tylne pasy.

Napisano
Zanim nakupiłem ciężarówek takie oldtimery były na liście. Z żandarmem możesz poszaleć nawet tak:

citron2cv0123507bc.4712.jpg

Do tego zakonnica, kawałek drogi i 100/10 za niebanalność.

Można też złożyć taką ślicznotkę.

cvcvfm.jpg

Jeszcze nie jest za późno, za niebanalność również 100/10

Model bardzo mi się podoba, będę śledził warsztat.

Napisano

Niezły Picasso. Tak jak pisałem to dopiero mój czwarty model i na takie modyfikacje przyjdzie moment. Jak na razie popełniam zbyt wiele błędów żeby robić takie cuda. Bardzo mnie interesuje postarzanie, brudzenie, rdza itp. i te modele które zrobiłem mam zamiar kiedyś "stuningować" w ten sposób. Jeśli chodzi o ten model, który sklejam to chyba jest to wersja z końca produkcji bo są pasy i radio więc wersja wypaśna.

Napisano

W takim razie moje zdolności są znacznie mniejsze. Niektórzy z talentem się rodzą inni muszą na niego ciężko pracować.

Nie zmienia to faktu, że zabawa w sklejanie aut sprawia mi ekstra frajdę niezależnie od efektu

Napisano

Nie myśl że krytykuję, zachęcam do odważniejszego podejścia do tematu. Ale oczywiście trzeba od czegoś zacząć, a podstawy są najważniejsze.

Napisano
W takim razie moje zdolności są znacznie mniejsze. Niektórzy z talentem się rodzą inni muszą na niego ciężko pracować.

Nie zmienia to faktu, że zabawa w sklejanie aut sprawia mi ekstra frajdę niezależnie od efektu

I tak trzymaj zdolności przyjdą same w miarę sklejania kolejnych modeli, jeśli masz czas, fundusze, ochotę i radość z tego co robisz to: klej chłopie, klej jak najwięcej.

Napisano

Kolejny etap.

Wnętrze, przegroda silnika i połączenie go z resztą. Pierwsze malowanie. Na próbę założona karoseria.

90315286.jpg

96940929.jpg

47083152l.jpg

16160182.jpg