drabik Napisano 10 Lutego 2013 Share Napisano 10 Lutego 2013 Witajcie! Tym razem moje zdziecinnienie sięgnęło zenitu i zmusiło mnie (mam nadzieję, że wybaczycie tę drobną niesubordynację) do pokazania tego, co gotowe jest ale w zasadzie nie do końca. Gotowe - bo sklejone i pomalowane, nie do końca - bo teraz to już tylko czeka na jedynie słuszne kalki. Jak się pojawią - nie omieszkam uzupełnić... Popełniłem albowiem Lidkę, najmniejszą z moich dotychczasowych wypocin, w radosnej skali 1:200 i służącej raczej do przestawiania na planszy. Dłubaniny przy niej, mimo, że to model z założenia bezklejowy, odrobinę było - szpachlowania, wykrawania (golenie podwozia) - też. No i gnany poczuciem obowiązku tudzież wyrzutami sumienia dodałem: wloty powietrza, rury wydechowe tudzież anteny. Koła powinienem inaczej pomalować, ale nie potrafiłem; łapa, niezależnie czy na trzeźwo, czy nie - nie pozwalała na tych pchełkach wymalować odpowiednio foremnych kółek. Kilka razy owa zabawka bitewna napawała mnie irytacją graniczącą z furią (niestety, nie posiadam modelarskiej cnoty - cierpliwości), ale w sumie już teraz cieszy oko... O samym samolocie - pierwowzorze, pozwolicie, że opowiem, gdy dostanie on już komplet oznakowania. A historia to będzie równie ciekawa, zagadkowa co i tragiczna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POLAKKK Napisano 10 Lutego 2013 Share Napisano 10 Lutego 2013 Skąd będą kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 11 Lutego 2013 Share Napisano 11 Lutego 2013 Ale wygładzona, a jaka świecąca To czekamy na ubranie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 11 Lutego 2013 Autor Share Napisano 11 Lutego 2013 Skąd będą kalki Kalki na zamówienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 11 Lutego 2013 Autor Share Napisano 11 Lutego 2013 Ale wygładzona, a jaka świecąca To czekamy na ubranie Zboczeniec! Chce ubierać babę, zamiast ją rozbierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi