hypnos82 Napisano 24 Lutego 2013 Share Napisano 24 Lutego 2013 No i Tygrysek w pełni skonczony. Całość przedstawia jeden z pojazdów S.Pz.Abt.503, które przebijały sie przez błotniste tereny ZSRR ( http://ww2images.blogspot.com/2013/02/tiger-332-stuck-in-mud-recovery-training.html ) Pospiech przy montażu niektórych elementów, sprwił, że troszke miałem ograniczenia przy nakładaniu oznaczeń, ale to bedzie nauczka na przyszłość. Do kalkomanii użyłem płynu Humbrol Decal Fix i jak widac sprawił się doskonale Kalki idealne wkomponowały sie w elementy nie zostawiając żadnych świecących sladów. Myslę, że jak na pierwszy model wyszło całkiem nieźle Zapraszam do ogladania galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Lutego 2013 Share Napisano 24 Lutego 2013 Obserwowałem warsztat i cieszę się, że tak dobrze Ci poszło. Szczerze mówiąc jestem mile zaskoczony, gdyż na warsztacie było widać pewne mankamenty. Jest OK. Sklejaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 24 Lutego 2013 Share Napisano 24 Lutego 2013 calkiem fajnie ci wyszedl, zwłaszszcza jak na początek. jedynie nie pasuje mi błocenie z tyłu ale to kwestia wprawy, gratulacji e pracuj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Lutego 2013 Share Napisano 25 Lutego 2013 Przegapiłem jakoś zakończenie warsztatu. Widzę że błotnisty Tygrys to chyba będzie kiedyś standard jako pierwszy w życiu model. A co do samego modelu. Jak na pierwszy to nie jest źle. Brakuje jednak kilku rzeczy jak np. wash i biedronka lub inna odmiana zabawy farbami olejnymi. Model przez to jest trochę mało wyrazisty. Ale przy Stugu mam nadzieję że pójdziesz o krok dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper Napisano 25 Lutego 2013 Share Napisano 25 Lutego 2013 Fajny jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 13 Marca 2013 Autor Share Napisano 13 Marca 2013 Mały update ;) W trakcie przerwy nad Stugiem postanowiłem przeprowadzic eksperyment z washem olejnym na tygrysie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 13 Marca 2013 Share Napisano 13 Marca 2013 Wiesz, ciężko zrobić wash na tak ciemnym bazowym kolorze. W każdym razie, jak na pierwszy model jest bardzo okej. Szybko się rozwiniesz. Grunt to nie bać się ryzykować i próbować nowych technik. Powodzenia ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 13 Marca 2013 Share Napisano 13 Marca 2013 widać że działasz cały czas w dobrym kierunku ale razi okrutnie ta szpara z przodu ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 14 Marca 2013 Autor Share Napisano 14 Marca 2013 Wiem, nie mialem wtedy jeszcze szpachli ;) Uznaj to za uszkodzenie podczas bitwy :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi