Rutek Napisano 12 Marca 2013 Napisano 12 Marca 2013 Witam, Przedstawiam mój kolejny model, Luchs revella w 1/72. Model przyjemny w budowie, bardzo szczegółowy - zwłaszcza, jeżeli spojrzymy na układ jezdny. Jest to mój 4 model po przerwie i był poligonem doświadczalnym dla kilku technik. Ćwiczyłem na nim wash, ćwiczyłem, ćwiczyłem i przesadziłem. Pierwszy raz w użyciu były lakiery model master w sprayu. Modele maluje pędzlem, w przypadku tego modelu sporym wyzwaniem było pomalowanie podwozia. Lakiery w sprayu ułatwiły i przyspieszyły prace, jakkolwiek wydaje mi się, że model nie jest do końca matowy, ale bałem się nanosić kolejną warstwę matu - w prezentowanym w drugim wątku M19 po nałożeniu kolejnej warstwy lakieru matowego pojawiły się zmiany w fakturze farby, „łuszczenie” i malowanie trzeba było powtórzyć. Nie jestem do końca zadowolony z malowania, problemem okazała się zbyt gęsta farba przy niektórych warstwach. Zdecydowałem się na ustawienie falochronu i skierowanie śrub do tyłu - rzadko można zobaczyć ten model w takiej konfiguracji. Poniżej zamieszczam zdjęcia: Pozdrawiam. Cytuj
pankot13 Napisano 15 Marca 2013 Napisano 15 Marca 2013 Maluszek wyszedł bardzo fajnie. Jedynie tak jak sam stwierdziłeś kładłeś za grube warstwy farby.No i ten kolor stalowej liny.Lepiej już by wyglądała pomalowana na czarno i przetarta ołówkiem. Następnym razem załóż warsztat to "chłopaki" zawsze coś Ci doradzą w temacie malowania. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi