Rutek Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 Witam, Przedstawiam mój kolejny model, Luchs revella w 1/72. Model przyjemny w budowie, bardzo szczegółowy - zwłaszcza, jeżeli spojrzymy na układ jezdny. Jest to mój 4 model po przerwie i był poligonem doświadczalnym dla kilku technik. Ćwiczyłem na nim wash, ćwiczyłem, ćwiczyłem i przesadziłem. Pierwszy raz w użyciu były lakiery model master w sprayu. Modele maluje pędzlem, w przypadku tego modelu sporym wyzwaniem było pomalowanie podwozia. Lakiery w sprayu ułatwiły i przyspieszyły prace, jakkolwiek wydaje mi się, że model nie jest do końca matowy, ale bałem się nanosić kolejną warstwę matu - w prezentowanym w drugim wątku M19 po nałożeniu kolejnej warstwy lakieru matowego pojawiły się zmiany w fakturze farby, „łuszczenie” i malowanie trzeba było powtórzyć. Nie jestem do końca zadowolony z malowania, problemem okazała się zbyt gęsta farba przy niektórych warstwach. Zdecydowałem się na ustawienie falochronu i skierowanie śrub do tyłu - rzadko można zobaczyć ten model w takiej konfiguracji. Poniżej zamieszczam zdjęcia: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 15 Marca 2013 Share Napisano 15 Marca 2013 Maluszek wyszedł bardzo fajnie. Jedynie tak jak sam stwierdziłeś kładłeś za grube warstwy farby.No i ten kolor stalowej liny.Lepiej już by wyglądała pomalowana na czarno i przetarta ołówkiem. Następnym razem załóż warsztat to "chłopaki" zawsze coś Ci doradzą w temacie malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi