pgreg Napisano 17 Marca 2013 Share Napisano 17 Marca 2013 Witajcie, dla oderwania się od współczesnych czołgów popełniłem ostatnio poniższy model. Malizna - w dodatku jakoś szczególnie bez dużej ilości detali, zwłaszcza jeśli chodzi o podwozie. Problemy miałem niestety z folią imitującą szybki: już po pomalowaniu modelu przy delikatnym kurzeniu na koniec, folia z dwóch szyb odkleiła się i ...wpadła do środka Musiałem się sporo namęczyć aby ją złapać i jedyne co mi przyszło do głowy to próbować je wkleić "od środka". Efekt końcowy niestety nie jest zachwycający - widać klej na brzegach szyb, ale nie dałem radę inaczej bez rozcinania modelu. Jeszcze słowo odnośnie mlowania - bardzo spodobało mi się malowanie Fennka z Afganistanu - wykorzystałem więc pozostałości kalkomani ze sklejonych zestawów i na podstawie kilku zdjęć dobrałem mniej więcej kolory. Efekt poniżej: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Marca 2013 Share Napisano 18 Marca 2013 Model jest ładny i ciekawi pomalowany. Ze względu na skalę i oraz rodzaj i wielkość oszklenia usprawiedliwienie przyjęte. Mógłbyś jedynie anteny troszkę poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 18 Marca 2013 Share Napisano 18 Marca 2013 Fajny Można pomylić skale. Szkoda przygody z szybkami, ale coż - shit happens. Ciekawy, oryginalny temat, no i malowanie Anteny popraw koniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 18 Marca 2013 Share Napisano 18 Marca 2013 Bardzo fajny popraw tylko anteny i będzie super. ps aż się prosi o podstawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pgreg Napisano 19 Marca 2013 Autor Share Napisano 19 Marca 2013 Dzięki za miłe słowa - już kombinuję podmianę anten - wrzucę update w weekend. Co do podstawki to jeszcze nie próbowałem - muszę się kiedyś przełamać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi