pgreg Napisano 17 Marca 2013 Napisano 17 Marca 2013 Witajcie, dla oderwania się od współczesnych czołgów popełniłem ostatnio poniższy model. Malizna - w dodatku jakoś szczególnie bez dużej ilości detali, zwłaszcza jeśli chodzi o podwozie. Problemy miałem niestety z folią imitującą szybki: już po pomalowaniu modelu przy delikatnym kurzeniu na koniec, folia z dwóch szyb odkleiła się i ...wpadła do środka Musiałem się sporo namęczyć aby ją złapać i jedyne co mi przyszło do głowy to próbować je wkleić "od środka". Efekt końcowy niestety nie jest zachwycający - widać klej na brzegach szyb, ale nie dałem radę inaczej bez rozcinania modelu. Jeszcze słowo odnośnie mlowania - bardzo spodobało mi się malowanie Fennka z Afganistanu - wykorzystałem więc pozostałości kalkomani ze sklejonych zestawów i na podstawie kilku zdjęć dobrałem mniej więcej kolory. Efekt poniżej: Pozdrawiam Cytuj
bazylms Napisano 18 Marca 2013 Napisano 18 Marca 2013 Model jest ładny i ciekawi pomalowany. Ze względu na skalę i oraz rodzaj i wielkość oszklenia usprawiedliwienie przyjęte. Mógłbyś jedynie anteny troszkę poprawić. Cytuj
kubisz Napisano 18 Marca 2013 Napisano 18 Marca 2013 Fajny Można pomylić skale. Szkoda przygody z szybkami, ale coż - shit happens. Ciekawy, oryginalny temat, no i malowanie Anteny popraw koniecznie. Cytuj
fenek Napisano 18 Marca 2013 Napisano 18 Marca 2013 Bardzo fajny popraw tylko anteny i będzie super. ps aż się prosi o podstawkę Cytuj
pgreg Napisano 19 Marca 2013 Autor Napisano 19 Marca 2013 Dzięki za miłe słowa - już kombinuję podmianę anten - wrzucę update w weekend. Co do podstawki to jeszcze nie próbowałem - muszę się kiedyś przełamać Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi