Damiano82 Napisano 24 Marca 2013 Share Napisano 24 Marca 2013 Witam, Przed kilkoma tygodniami rozpocząłem warsztat edkowego MiGa-21MF . Niemniej ze względu na zakupione dodatki jest to model dość kosztowny i nie chciałbym zniszczyć go na skutek braków warsztatowych w malowaniu. Ostani ulepek F9F-3 pokazał, że posiadam takowe dość spore. Jako poligon wybrałem więc coś takiego: To przepak Kinetica. Kalkomanie Cartografu, ale malowania nieco ciekawsze i większy wybór niż u protoplasty. Zasadniczo model ma być typowym out of box'em. Narazie wzbogaciłem tylko kabinę i wnęki podwozia o kilka przewodów i całość trysnąłem białym surfacerem. Irytują nieco ślady po wypychaczach w dość kontrowersyjnych mejscach (boki kabiny i podłoga oraz boki wanny kabiny). Narazie wygląda to tak: Pozdrawiam Damian Biwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 25 Marca 2013 Share Napisano 25 Marca 2013 Masz za gęstego surfarcera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 26 Marca 2013 Share Napisano 26 Marca 2013 Masz za gęstego surfarcera po czym wnosisz że za gęsty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 26 Marca 2013 Share Napisano 26 Marca 2013 (edytowane) strasznie aero popryskał kropkami, dlawdgo tak myslę. Edytowane 26 Marca 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiano82 Napisano 26 Marca 2013 Autor Share Napisano 26 Marca 2013 Witam, Podczas pierwszego nazwijmy to "psiknęcia" był nieco za gęsty bo nie wstrząsnąłem aerografem i pigment osiadł na dnie zbiorniczka. Mój błąd. Potem było już OK. Pozdrawiam Damian Biwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiano82 Napisano 1 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2013 Aktualizacja: [/url] Przepraszam za jakość zdjęć. Robione na szybko w przerwie pomiędzy zabawą z synem. Pozdrawiam Damian Biwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 1 Kwietnia 2013 Share Napisano 1 Kwietnia 2013 Przejrzałem sobie od początku i zdaje się, że nie było o wyborze malowania. Jakie będzie? Bo tam masa znaków na pudełku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiano82 Napisano 1 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2013 Greckie Mikołaju Pozdrawiam Damian Biwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiano82 Napisano 2 Maja 2013 Autor Share Napisano 2 Maja 2013 Witam, Długi deszczowy weekend.....udało się więc zacząć proces malowania. Narazie położone tylko kolory bazowe i rozjaśnione panele niektórych wzierników oraz arkuszy pokrycia. Co dalej....hmmmmmm potem ma być filtr z bardzo zozcieńczonej ciemnej zieleni może z odrobiną zółtego aby nieco złamać wypłowienia, a dalej to już tradycyjnie: obicia, werniks, brudzenie i werniks. Po drodze gdzieś jeszcze kalki. Jak do tej pory prócz wnęk podwozia model cały psikany Pactrami. Pozdrawiam Damian Biwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 pojechałes ostro ,podoba sie ,po dalszych zabiegach napewno troche sie wygubia te wypłowienia tylko z filtrem nie przsadz bo stracisz ten efekt no i na spodzie za mało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiano82 Napisano 3 Maja 2013 Autor Share Napisano 3 Maja 2013 Witam, Mój syn również chciał mieć swojego F-84. Padło na Thunderjeta z Plastyka. Kubuś przy pracy nad modelem.... Pozdrawiam Damian Biwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiano82 Napisano 9 Maja 2013 Autor Share Napisano 9 Maja 2013 Witam, Początek walki z kalkami. Na rozgrzewkę poszły znaki przynależności państwowej. Napisy eksploatacyjne nałożę w kolejnych dwóch sesjach. Pozdrawiam Damian Biwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 9 Maja 2013 Share Napisano 9 Maja 2013 Może trochę późno ta refleksja, ale widać wyraźnie, że junior na maksa zaangażowany. Nie dość, że pynio mu się cieszy, to jeszcze na wypadek dłuższych prac HUGGIES'y mu zainstalowałeś Mój ma 3 lata, całkowity zakaz wstępu do modelarni bez mojej obecności, a na forum najbardziej podoba mu się banan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek Napisano 10 Maja 2013 Share Napisano 10 Maja 2013 Znów widzę fajne cieniowanie na modelu. Kiedy ja się tego nauczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reiden Napisano 10 Maja 2013 Share Napisano 10 Maja 2013 Damian, malowanie góry fajnie wyszło. Przypomina to co na styranych grekach widać. Jako, że to poligon to ja od razu mam pytanie.... Powłoka lakiernicza ma być spłowiała... Ale co ze znakami przynależności państwowej i czerwonymi kalkami? Czy ktoś ma jakiś pomysł co z nimi zrobić aby nie kontrastowały z resztą powłoki malarskiej? Wszak te elementy też były malowane i farba na nich zużywała się tak samo jak na łatach kammo. Może w takich przypadkach lepiej byłoby jednak malować takie elementy i cieniować tak jak resztę? Chyba, że jest jakaś technika która pozwoliłaby coś zrobić z kalkami aby nie kontrastowały świeżością z resztą malunków.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiano82 Napisano 10 Maja 2013 Autor Share Napisano 10 Maja 2013 Witam, To dopiero początek zabawy z kalkami. Tak więc niue może być jeszcze na nich śladów eksploatacji. Mam jednak mały plan aby po zwerniksowaniu modelu matem lekko je rozjaśnić pastelem lub mgiełką jasnoszarego z aerografu. Zobaczymy. Zrobię najpierw testy gdzieś na boku. Pozdrawiam Damian Biwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reiden Napisano 10 Maja 2013 Share Napisano 10 Maja 2013 Ok, ciekaw jestem jak to wyjdzie... Osobiście próbowałbym chyba malować takie znaki rozpoznawcze i uzyskać efekt zużycia podobnie jak na kammo. Pytam, bo sam mam w planach zrobienie podobnie zużytego malowania, a efekt w postaci sfatygowanego malowania + nówka nieśmigane kalki wygląda groteskowo.... Najwyżej kolejny model dla dziecka posłuży jako poligon do takich zabaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiano82 Napisano 20 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2013 Witam, Kilka świeżych fotek. Przepraszam za jakość. Galerię postaram się zrobić gdzieś w plenerze. Pozdrawiam Damian Biwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi