darek76 Napisano 28 Marca 2013 Share Napisano 28 Marca 2013 Witam, kolegów mam pytanie bo troche szukałem w necie i nie znalazłem żadnej fotki przez co ten "olbrzym" był cholowany na stanowisko bojowe, darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POLAKKK Napisano 28 Marca 2013 Share Napisano 28 Marca 2013 W sumie zdjęcie modelu, ale może pomoże. http://www.ghqmodels.com/store/g569.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 28 Marca 2013 Share Napisano 28 Marca 2013 W sumie zdjęcie modelu, ale może pomoże.http://www.ghqmodels.com/store/g569.html W/g mnie to bzdura, bo uciąg SdKfz 7 jest mniejszy od masy Pak'a 44. Jeśli już jakiś ciągnik nadawał by się do holowania tej krowy, to najprędzej Famo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 28 Marca 2013 Share Napisano 28 Marca 2013 Z moich źródeł wynika, że jako ciągników używano sdkfz.8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek76 Napisano 28 Marca 2013 Autor Share Napisano 28 Marca 2013 Z moich źródeł wynika, że jako ciągników używano sdkfz.8 czyli 12 tonówka,czyli taks amo jak mrs18 (210 mm ) ogólnie tych dział nie bylo duzo tylko sa fotki głównie z satnowisk bojowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 ogólnie tych dział nie bylo duzo No pewnie, że nie było dużo. Tylko prototyp. Wersjami bojowymi, które weszły do użycia były 12,8 cm K81/1 i K81/2. I do nich miano używać SdKfz 8. Natomiast do 12,8 cm Pak 44 planowano użycie SdKfz 9, a więc FAMO (jak już napisał PiterATS). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi