MartiniOCP Napisano 31 Marca 2013 Share Napisano 31 Marca 2013 Witam. Nissan (oprócz blach) jest skończony. Zastanawiam się ciągle nad tablicami. W każdym razie, historia jest Wam znana - miał być pudełkowy, tamiyowski ZX, ale, skończyło się na próbie odtworzenia driftowozu. Lista modyfikacje jest dosyć długa - wnętrze, motor, zawieszenie. Najgorsza z tego wszystkiego była karoseria. Porwałem się na zmianę linii auta - został zmieniony "dziób", przycięty tylny zderzak, wycięte wnęki a'la wersja targa, nakładki, i parę innych detali. W sumie, nie będę gadał, tylko wstawię zdjęcie modelu z pudła i potem moją jego interpretację. Baboli jest sporo, ale ogólnie, cieszę się z kolejnego zakończonego projektu. Aha, felgi odlał dla mnie messer. Dzięx! Tak miało być: Auto zacznie sesje na lawetce, bo tak je widzę w realu:D pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 31 Marca 2013 Share Napisano 31 Marca 2013 Szacun totalny kolego!!! Obserwowalem postepy w Twoim warsztacie, trzymalem kciuki i sie nie zawiodlem. Pelen szacunek i gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 31 Marca 2013 Share Napisano 31 Marca 2013 Piękna ta bestia Oglądając te zdjęcia to nawet nie mam pojęcia o jakich babolach mówisz, mi się bardzo podoba, sporo przeróbek - widocznych i tych ukrytych, sporo włożonej pracy i to widać w modelu! Ja jak zwykle jestem pod wrażeniem twojego warsztatu, jadę do ciebie na szkolenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 31 Marca 2013 Share Napisano 31 Marca 2013 Chylę czoła. Śliczny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 31 Marca 2013 Share Napisano 31 Marca 2013 Piękna ta bestia ...nie mam pojęcia o jakich babolach mówisz... zapewne o rejestracyjnych powiem tak; MariniOCP jest moim mentorem jeżeli chodzi o sklejanie cywili a zwłaszcza lakierowanie. Właśnie jestem po tutorialu o nakladanie lakieru znam jego wszystkie warsztaty i powiem tak że tutaj lakier wyszedł słabo - po prostu jest go za dużo - nie wiem czy autor się ze mną zgodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 31 Marca 2013 Autor Share Napisano 31 Marca 2013 Dziękuje wszystkim za komentarze:D MariniOCP jest moim mentorem jeżeli chodzi o sklejanie cywili a zwłaszcza lakierowanie. Właśnie jestem po tutorialu o nakladanie lakieru znam jego wszystkie warsztaty i powiem tak że tutaj lakier wyszedł słabo - po prostu jest go za dużo - nie wiem czy autor się ze mną zgodzi? Spokojnie z tym mentorem:D Jak sam widzisz, u mnie nakładanie bezbarwnego to ciągła walka, nigdy nie biorę tego za pewnik. Jednak co do grubości powłoki akurat w tym modelu, to nie miałem takiego wrażenia "obrabiając" detale po nałożeniu clearu. Wszystkie szczegóły bardzo ładnie odciskały się na taśmie, co przy grubej powłoce sprawia problemy. Być może mówisz o przedniej, lewej nakładce na błotnik - rzeczywiście wygląda jakby zalał ją bezbarwny. Podczas montażu na nadwoziu (przed podkładem i bazą) wylało mi się na nią za dużo kleju revella, przez co zlała się z nadwoziem i teraz wygląda właśnie jakby była zalana przez bezbarwny. Tak poza tym, byłem całkiem zadowolony z efektu lakierowanie - ale to tylko moje zdanie i, oczywiście, przyjmuję krytykę. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1986tychy Napisano 1 Kwietnia 2013 Share Napisano 1 Kwietnia 2013 Kolejny świetny model gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi