MartiniOCP Napisano 31 Marca 2013 Napisano 31 Marca 2013 Witam. Nissan (oprócz blach) jest skończony. Zastanawiam się ciągle nad tablicami. W każdym razie, historia jest Wam znana - miał być pudełkowy, tamiyowski ZX, ale, skończyło się na próbie odtworzenia driftowozu. Lista modyfikacje jest dosyć długa - wnętrze, motor, zawieszenie. Najgorsza z tego wszystkiego była karoseria. Porwałem się na zmianę linii auta - został zmieniony "dziób", przycięty tylny zderzak, wycięte wnęki a'la wersja targa, nakładki, i parę innych detali. W sumie, nie będę gadał, tylko wstawię zdjęcie modelu z pudła i potem moją jego interpretację. Baboli jest sporo, ale ogólnie, cieszę się z kolejnego zakończonego projektu. Aha, felgi odlał dla mnie messer. Dzięx! Tak miało być: Auto zacznie sesje na lawetce, bo tak je widzę w realu:D pzdr. Cytuj
misioptys Napisano 31 Marca 2013 Napisano 31 Marca 2013 Szacun totalny kolego!!! Obserwowalem postepy w Twoim warsztacie, trzymalem kciuki i sie nie zawiodlem. Pelen szacunek i gratulacje Cytuj
Krzychu126 Napisano 31 Marca 2013 Napisano 31 Marca 2013 Piękna ta bestia Oglądając te zdjęcia to nawet nie mam pojęcia o jakich babolach mówisz, mi się bardzo podoba, sporo przeróbek - widocznych i tych ukrytych, sporo włożonej pracy i to widać w modelu! Ja jak zwykle jestem pod wrażeniem twojego warsztatu, jadę do ciebie na szkolenie! Cytuj
tombie01 Napisano 31 Marca 2013 Napisano 31 Marca 2013 Piękna ta bestia ...nie mam pojęcia o jakich babolach mówisz... zapewne o rejestracyjnych powiem tak; MariniOCP jest moim mentorem jeżeli chodzi o sklejanie cywili a zwłaszcza lakierowanie. Właśnie jestem po tutorialu o nakladanie lakieru znam jego wszystkie warsztaty i powiem tak że tutaj lakier wyszedł słabo - po prostu jest go za dużo - nie wiem czy autor się ze mną zgodzi? Cytuj
MartiniOCP Napisano 31 Marca 2013 Autor Napisano 31 Marca 2013 Dziękuje wszystkim za komentarze:D MariniOCP jest moim mentorem jeżeli chodzi o sklejanie cywili a zwłaszcza lakierowanie. Właśnie jestem po tutorialu o nakladanie lakieru znam jego wszystkie warsztaty i powiem tak że tutaj lakier wyszedł słabo - po prostu jest go za dużo - nie wiem czy autor się ze mną zgodzi? Spokojnie z tym mentorem:D Jak sam widzisz, u mnie nakładanie bezbarwnego to ciągła walka, nigdy nie biorę tego za pewnik. Jednak co do grubości powłoki akurat w tym modelu, to nie miałem takiego wrażenia "obrabiając" detale po nałożeniu clearu. Wszystkie szczegóły bardzo ładnie odciskały się na taśmie, co przy grubej powłoce sprawia problemy. Być może mówisz o przedniej, lewej nakładce na błotnik - rzeczywiście wygląda jakby zalał ją bezbarwny. Podczas montażu na nadwoziu (przed podkładem i bazą) wylało mi się na nią za dużo kleju revella, przez co zlała się z nadwoziem i teraz wygląda właśnie jakby była zalana przez bezbarwny. Tak poza tym, byłem całkiem zadowolony z efektu lakierowanie - ale to tylko moje zdanie i, oczywiście, przyjmuję krytykę. pzdr. Cytuj
czarny1986tychy Napisano 1 Kwietnia 2013 Napisano 1 Kwietnia 2013 Kolejny świetny model gratulacje Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi