morgan Napisano 5 Kwietnia 2013 Share Napisano 5 Kwietnia 2013 Witam jestem nowicjuszem więc proszę o wyrozumiałość. Mam pytanko zacząłem sklejać kv-2 http://www.mojehobby.pl/products/Russian-KV-2.html i nie wiem jakim kolorem farbki malować gąski i koła, tym samym kolorem co cały czołg?? - maluje pędzelkiem. Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc, pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xaatzs Napisano 5 Kwietnia 2013 Share Napisano 5 Kwietnia 2013 Koła podejrzewam są stalowe, więc kolorem w jakim malowany jest pojazd. Miejsca łączenia z gąsienicami "obetrzeć". Co do samych gąsienic, to najlepszą metodą będzie flat black, na to przetarcie gunmetalem, na końcu miejsca "kontaktowe" np. farbką Model Master "steel". Na koniec pigmenty i cały kram. Nie jestem specem w dziedzinie, ale tak na szybko Inni pewnie okraszą fotkami, albo tekstami "było na forum" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 5 Kwietnia 2013 Share Napisano 5 Kwietnia 2013 Inni pewnie okraszą fotkami (...) Mam nadzieję, że staną na wysokości zadania i jednak NIE okraszą... Jak trzeba być leniwym, żeby nawet nie spojrzeć na pierwsze lepsze zdjęcie w pierwszej lepszej galerii pierwszego lepszego modelu czołgu na forum? Leniom mówimy stanowcze i zdecydowane NIE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morgan Napisano 10 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2013 Patrzyłem na forum i oglądałem wiele zdjęć. Akurat leniem nie jestem ale chciałem "usłyszeć" radę doświadczonych modelarzy jak malować gąski i koła poz tym mam pytanie czy koła przykleja się na stałe ? Czy powinny się ruszać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 10 Kwietnia 2013 Share Napisano 10 Kwietnia 2013 Koła w kolorze "nadwozia" z metalicznymi powierzchniami tocznymi. Gąski czarny mat po czym suchopędzlowanie metalicznym (ja używam boltgun metal citadela) następnie rdzawe pigmenty a na koniec miękki ołówek na krawędzie które wycierają się podczas jazdy. Podejrzewam, że jeśli kół nie przykleisz to ci odpadną. A swoją drogą to poprzeglądaj warsztaty zamieszczone na forum. To nie boli a dowiedzieć się można naprawdę bardzo dużo. A i wujek google też zawsze poratuje jak już na forum nic nie wyczytasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morgan Napisano 14 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2013 Wielkie dzięki za pomoc:) pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi