Hamilkar Napisano 8 Kwietnia 2013 Napisano 8 Kwietnia 2013 Witajcie ! Chodzi mi o nowszy model SU-85, późny, z obrotową wieżyczką dowódcy z boku. W książce Magnuskiego są dwa zdjęcia tego wozu z Pragi, z listopada 44', jednostka 13 PAS LWP. Nie widać czy wóz miała jakieś oznaczenia. Natomiast w rozkładówce Dragona jest wóz z 13 pas zima 1945, pomalowany na biało, ale ma czarny numer 281, a w spisie Magnuskiego nie ma wozu o takim symbolu. Nie chciałbym robić kamuflażu zimowego. Poratujcie jakimiś zdjęciami, sugestiami, rysunkami. Może wywołam Marka Jaszczołta, do tablicy. Marek, Twoja wiedza jest bezgraniczna i myślę, że i w tym przypadku mi pomożesz. Pozdrawiam Paweł Cytuj
bigmodel Napisano 8 Kwietnia 2013 Napisano 8 Kwietnia 2013 Czołem. Tak na szybko, takie dwie fotki. Zdjęcia pochodzą z książek: Militaria - SU-85, oraz Broń Pancerna w LWP 1943-45 Organizacja i Struktura. Wyd Pegaz-Bis Pozdrawiam Jacek Cytuj
Hamilkar Napisano 8 Kwietnia 2013 Autor Napisano 8 Kwietnia 2013 Dziękuje Ci Jacku. Mam jasność. Pozdrawiam Paweł Cytuj
Michal_G Napisano 9 Kwietnia 2013 Napisano 9 Kwietnia 2013 Pierwsze zdjęcie jest chyba błędnie opisane. 24 pas nie malował orła w białej obwódce. Z białą obwódką na czerwonym tle orły malował 28 pas, numery taktyczne 8xx, więc na zdjęciu był by 804. Cytuj
Hamilkar Napisano 9 Kwietnia 2013 Autor Napisano 9 Kwietnia 2013 Dziękuję Michale i raz jeszcze dziękuję Jacku. Wasza pomoc i wiedza okazały sie nieocenione. Mam jasność. Tak przypuszczałem, że Dragon znów dał "pupy". Nie odrobili lekcyji . Pozdrawiam Paweł Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi