Hamilkar Napisano 8 Kwietnia 2013 Share Napisano 8 Kwietnia 2013 Witajcie ! Chodzi mi o nowszy model SU-85, późny, z obrotową wieżyczką dowódcy z boku. W książce Magnuskiego są dwa zdjęcia tego wozu z Pragi, z listopada 44', jednostka 13 PAS LWP. Nie widać czy wóz miała jakieś oznaczenia. Natomiast w rozkładówce Dragona jest wóz z 13 pas zima 1945, pomalowany na biało, ale ma czarny numer 281, a w spisie Magnuskiego nie ma wozu o takim symbolu. Nie chciałbym robić kamuflażu zimowego. Poratujcie jakimiś zdjęciami, sugestiami, rysunkami. Może wywołam Marka Jaszczołta, do tablicy. Marek, Twoja wiedza jest bezgraniczna i myślę, że i w tym przypadku mi pomożesz. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 8 Kwietnia 2013 Share Napisano 8 Kwietnia 2013 Czołem. Tak na szybko, takie dwie fotki. Zdjęcia pochodzą z książek: Militaria - SU-85, oraz Broń Pancerna w LWP 1943-45 Organizacja i Struktura. Wyd Pegaz-Bis Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 8 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2013 Dziękuje Ci Jacku. Mam jasność. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Pierwsze zdjęcie jest chyba błędnie opisane. 24 pas nie malował orła w białej obwódce. Z białą obwódką na czerwonym tle orły malował 28 pas, numery taktyczne 8xx, więc na zdjęciu był by 804. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 9 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Dziękuję Michale i raz jeszcze dziękuję Jacku. Wasza pomoc i wiedza okazały sie nieocenione. Mam jasność. Tak przypuszczałem, że Dragon znów dał "pupy". Nie odrobili lekcyji . Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi