Kosynier Napisano 11 Lipca 2013 Autor Share Napisano 11 Lipca 2013 Zrezygnowałem ze zmywania, walczę dalej. :P Na całość poszedł sidolux, kalkomanie z uzyciem płynów Microscale, kolejna warstwa sidolux'u. Guma na kołach malowana farbkami Vallejo Model Air 71056 Black Grey z dodatkiem 71057 Black. Olejem Rembrandt'a Yellow Ochre rozpuszczoną w White Spirit pojechałem po całości. Kolejny był "Łoś" olejną Rembrandt'a Vandyke Brown, podczas tego etapu pękł jeden z drążków skrętnych podejrzewam że White Spirit musiał gdzieś się wcisnąć i skruszyć tworzywo. Zdjęcia jakoś stracsznie ciemne wyszły, wieczorem jak je obrabiałem wyglądały że są OK. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 11 Lipca 2013 Share Napisano 11 Lipca 2013 Fajnie, że zostawiłeś kółeczka, bardzo mi się podoba, z filtrami będzie już w ogóle super. Dobra robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Lipca 2013 Share Napisano 11 Lipca 2013 Podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 13 Lipca 2013 Autor Share Napisano 13 Lipca 2013 Dzięki za podtrzymywanie na duchu Napiszę krótko: biedronka, lakier półmat i młotkowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 25 Lipca 2013 Autor Share Napisano 25 Lipca 2013 Podmalowałem przetarcia na kołach, pomalowałem gąsienice, wydechy, na koniec całość przykurzyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Lipca 2013 Share Napisano 25 Lipca 2013 Fajnie, gąski mi się bardzo podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 26 Lipca 2013 Share Napisano 26 Lipca 2013 Wash będzie jeszcze ścierany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 26 Lipca 2013 Autor Share Napisano 26 Lipca 2013 Wash będzie jeszcze ścierany? Nie, żeby dało się go zetrzeć trzeba zmyć całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejon26 Napisano 29 Lipca 2013 Share Napisano 29 Lipca 2013 Tak gąski świetne. A był byś tak wspaniołomyślny i zdradził mi jak je zrobiłeś tak krok po kroku razem z podaniem numerów kolorów farb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 29 Lipca 2013 Autor Share Napisano 29 Lipca 2013 Cały sekret jest prosty jak budowa cepa Malowanie: Black Matt Pactra A46 Wash: olejna Burnt Sienna Rembrandt 411 Przetarcia: Pactra A71 Silver z domieszką A46 Black Matt. Farba nałożona na ręcznik papierowy i delikatne przesuwanie po gąsienicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejon26 Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Dzięki Jeszcze dzisiaj zrobię zaopatrzenie w sklepie modelarskim i wykonam moje gąski wg powyższej instrukcji. Moje wcześniejsze poczynania z gąskami były wysoce nie zadowalające viewtopic.php?f=87&t=38519 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 1 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2013 Wszystko poskładane do kupy. Pigmenty jeszcze nie fiksowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 1 Sierpnia 2013 Share Napisano 1 Sierpnia 2013 Znakomitość! Mi się osobiście nie do końca podoba wybór kamuflażu, widziałem taki na zdjęciach Konigstigera z 1945 roku i jakoś nie przypadł mi wizualnie do gustu - jednak to tylko moje widzimisę i nie zmienia to faktu, że model jest prześwietny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi