Domi Napisano 11 Kwietnia 2013 Share Napisano 11 Kwietnia 2013 Razem z Shermanem udało mi się ukończyć takiego malucha Pojazd jak i sam zestaw wyjściowy są bardzo ładne i myślę że w moim przypadku nie skończy się tylko na tym jednym Panzer II :-) Z gotowych dotaków użyłem jedynie luf RB Model, natomiast wszystkie pozostałe elementy widoczne na zdjęciach niepomalowanego modelu zostały dorobione we własnym zakresie lub zaadaptowane z jakiegoś blaszkowego złomu. Model pomalowany farbami Tamiya, łederowany Humbrol'ami i AKInteraktiv'ami. Malowanie zestawowe, przedstawiające pojazd z 6 DPanc z okresu inwazji na Francję. Dwie foty niepomalowanej "surówki": Gotowy: oraz kilka zbliżeń: Pozdrawiam Dominik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 12 Kwietnia 2013 Share Napisano 12 Kwietnia 2013 Bardzo ladny modelik brak jedynie figuranta ale to maly czczegol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 12 Kwietnia 2013 Share Napisano 12 Kwietnia 2013 zacny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarthDominik Napisano 12 Kwietnia 2013 Share Napisano 12 Kwietnia 2013 Zajefajny.Gratulejszyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper Napisano 12 Kwietnia 2013 Share Napisano 12 Kwietnia 2013 Bardzo fajny gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert.bednarczyk Napisano 12 Kwietnia 2013 Share Napisano 12 Kwietnia 2013 Cześć Dominik - bardzo pięknie budujesz te czołgi. Panzer jest świetnie wymalowany, brudzenie delikatne, niby subtelne, a jednak wyraziste i przekonywające. Bardzo mi się podoba ta delikatnie przebijająca "satynowość" pancerza - wg mnie dokładnie tak trzeba to robić bo wiadomo, że nie może to być głęboki mat. Znowu jednak pojawia się u mnie tęskota za załogą - zdaje się, że tam nawet w zestawie są jakieś całkiem niezłe figurki. Zastanawia mnie tylko (zaznaczam ZASTANAWIA ) sposób wklejenia tej perforowanej blaszki imitującej osłonę tłumika - ona miejscami lekko odstaje - czy tak ma być ? Pozdrawiam. RB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domi Napisano 12 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2013 Cześć, Na początku dzięki za komentarze, miło mi że i ten ulepek się podoba. Robert - co do tej osłony to w oryginale, wg tego co jest widoczne na zdjęciach z epoki ta osłona była przyśrubowana do obejm mocujących sam tłumik, więc stąd efekt odstawania :-) Przed figurkami mam stracha, ale może w końcu coś i z nimi popróbuję. Niestety największym mankamentem tamiyowskich "ludków" jest to że są za małe, a innych producetnów w tej skali jest tyle co kot napłakał. Pozdrawiam Dominik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert.bednarczyk Napisano 12 Kwietnia 2013 Share Napisano 12 Kwietnia 2013 Cześć, Na początku dzięki za komentarze, miło mi że i ten ulepek się podoba. Robert - co do tej osłony to w oryginale, wg tego co jest widoczne na zdjęciach z epoki ta osłona była przyśrubowana do obejm mocujących sam tłumik, więc stąd efekt odstawania :-) Przed figurkami mam stracha, ale może w końcu coś i z nimi popróbuję. Niestety największym mankamentem tamiyowskich "ludków" jest to że są za małe, a innych producetnów w tej skali jest tyle co kot napłakał. Pozdrawiam Dominik Temat osłony wyjaśniony. Co co figurek 1/48 zachęcam (wiem, że jestem w tym nudny). Tamiya generalnie robi za małe figurki w tej skali ale zdarzają się wyjątki. W tym zestawie chyba nie jest źle (zerknę w moje pudło to napiszę jak to widzę). Jak chcesz to mogę Ci dać namiary na kilka bardzo dobrych żywicznych zestawów niemieckich pancerniaków w 1/48, choć na Francję 1940 r. może być ciężkawo. RB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domi Napisano 15 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Cześć Robert, Ostatnio kupiłem jakieś figurki...w następnym ulepku postaram się zmalować jakiegoś załoganta :-) Pozdrawiam Dominik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert.bednarczyk Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Cześć Robert, Ostatnio kupiłem jakieś figurki...w następnym ulepku postaram się zmalować jakiegoś załoganta :-) Pozdrawiam Dominik To działaj i się chwal. RB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi