stefan1965 Napisano 13 Kwietnia 2013 Share Napisano 13 Kwietnia 2013 Witam wszystkich baaardzo serdecznie. Jestem tu nowy i nie tylko na forum ale i w modelarstwie. Pochodzę z Gdyni ale w 2006 przeniosłem się do Birmingham. Kilka lat temu w czasie przeglądania internetu wpadłem na pomysł sklejenia czegoś. Zawsze byłem pasjonatem żagli to na pierwszy ogień trafił się Galeon Vasa z Airfix-a w skali 1/144. Dopiero podczas zabawy z Vasą powoli kompletowałem narzędzia i oczywiście modele których na Ebay-y jest zatrzęsienie. Vasa po skończeniu bardziej przypominała tą z 1961 niż z 1628. Następnie HMS Victory z Hellera 1/100 zrobiony w 90 procentach i Titanic z Minicrafta 1/350 którego chciałbym zaprezentować. Całość malowana pędzlami, blaszki z Tom's model. Wiem stać mnie na więcej obiecuję poprawę. Pozdrawiam Stefan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 13 Kwietnia 2013 Share Napisano 13 Kwietnia 2013 kozak wielki panie podziwiam ja nie wierze w siebie i bym raczej nie ukończył figurynsy fajne dzieki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 13 Kwietnia 2013 Share Napisano 13 Kwietnia 2013 Model naprawdę ładny. Jedyne, co mi nie pasuje to nienapięte niektóre liny i nazwa na burcie, która powinna być trochę niżej, na czarnej części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan1965 Napisano 13 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2013 Po zawietrznej wanty zawsze mają luz. Luzy na linkach zrobiły mi się po pryśnięciu lakierem. A co do kalki to za późno się zorientowałem i już było pozamiatane. Zresztą kalki były w strasznym stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 1 Lutego 2014 Share Napisano 1 Lutego 2014 Ładny, szkoda tylko ze nie malowany aero, to jednak widać,a szkoda. No i te detale jak nie domalowane liny kotwiczne, liny nie napiete co niektóre itp.Ale i tak ładnie wyglada:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 1 Maja 2014 Share Napisano 1 Maja 2014 A podstawke to gdzie kolega nabyl? Glownie chodzi mi i cokoliki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan1965 Napisano 1 Maja 2014 Autor Share Napisano 1 Maja 2014 Podstawka z cokolikami była w zestawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benio80 Napisano 6 Października 2014 Share Napisano 6 Października 2014 (edytowane) Witajcie osobiscie posiadam model Titanic'a w skali 1/400 z firmy Revel moze tez nie jest doskonały ale jak zrobie fotki to je wrzuce na to forum,i też malowany pędzlami..... ,niestety blach nie było Edytowane 6 Października 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benio80 Napisano 6 Października 2014 Share Napisano 6 Października 2014 Nie żebym sie czepiał ......,ale ten świetlik nie powinien byc na luku bagazowym na dziobie,tylko przy relingu obok drabinek ,przed wentylatorem fajkowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moder_20 Napisano 8 Października 2014 Share Napisano 8 Października 2014 Piękny ile panu zajęło modelowanie tego statku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi