Skocz do zawartości

Numery farb Revell

Czerniawa

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro to model Revella, to w instrukcji masz nazwy kolorów. Poszukaj interesujących Cię farb po nazwach. Jak nie znajdziesz - to zobacz nazwy farb Revella, które podałeś - i szukaj po tych nazwach. A jak któregoś nie znajdziesz - dobierz na oko.

Przynajmniej ja bym tak zrobił.

Uwielbiam takie teksty

Taka jest prawda. "Dajcie mi linki, bo nie chce mi się szukać" - wojna z tym od zawsze trwała i raczej szybko się nie skończy.

A co do pytania:

Na stronie http://www.acrylicosvallejo.com/ po przejściu na angielski język wejdź w MINIATURE & MODEL COLORS i w MODEL COLOR popatrz Equivalencies. Zawsze coś można obliczyć, a mają tego trochę.

Uwielbiam takie teksty

Taka jest prawda. "Dajcie mi linki, bo nie chce mi się szukać" - wojna z tym od zawsze trwała i raczej szybko się nie skończy.

A co do pytania:

Na stronie http://www.acrylicosvallejo.com/ po przejściu na angielski język wejdź w MINIATURE & MODEL COLORS i w MODEL COLOR popatrz Equivalencies. Zawsze coś można obliczyć, a mają tego trochę.

Tylko weź po uwagę ze nie każdy jest tak sprytny i nie potrafi sobie z tym poradzić.A teksty jak wyżej porostu mnie doprowadzają do szału,jak by ciężko było podać linka i cieszyć sie tym ze sie komuś pomogło.Nawet jeżeli ktoś nie potrafi znaleźć czegoś na forum to nie znaczy ze jest leniwy Ja tez wile razy tu czegoś szukałem i nie potrafiłem znałeś a wiedziałem ze tu jest

Sprawdzenie na googlu takich rzeczy jak "tabela przeliczników" "pactra and humbrol" "zamienniki farb" i otworzenie pierwszego wyniku nie przekracza raczej sprytu kogoś, kto otworzył przeglądarkę i zalogował się na forum. Z tym sprytem nie przesadzaj.

Pamiętam jak mój tata szukał przeliczników farb. chyba z tydzień ich szukał, a jak ja tylko na kompa siadłem to nie zajeło mi to więcej jak 10 minut;) Google naprawde nie gryzie, jak nie chce Ci wyszukać na jednym haśle, to spróbuj jakiegoś innego podobnego hasła;)

Pozdro;)

oyasumi;)

Tylko weź po uwagę ze nie każdy jest tak sprytny i nie potrafi sobie z tym poradzić.A teksty jak wyżej porostu mnie doprowadzają do szału,jak by ciężko było podać linka i cieszyć sie tym ze sie komuś pomogło.Nawet jeżeli ktoś nie potrafi znaleźć czegoś na forum to nie znaczy ze jest leniwy

Wejście do pierwszego lepszego sklepu on-line i sprawdzenie, że Revell 5 to White chyba nie przekracza niczyich możliwości? Rozumiem, że można nie znaleźć niektórych odpowiedników (wtedy pytanie jak najbardziej na miejscu), no ale jak ktoś wrzuca wszystkie numerki i oczekuje gotowej odpowiedzi - no cóż...

Tym bardziej, że wyjątkowo się nie starałem, by moja wypowiedź była szczególnie uszczypliwa.

I proponuję zakończyć w tym temacie tę offtopicową dysputę

A co do pytania - to jeszcze mi się ten link przypomniał

http://www.martola.com.pl/farby/zamienniki.php?start=1

Nie jest to najlepsza tabela zamienników, ale może znajdziesz coś co Cię zainteresuje.