Kuba9575 Napisano 21 Kwietnia 2013 Share Napisano 21 Kwietnia 2013 Cześć Niestety nie znalazłem takowego wątku, a często jestem ciekaw co nowego (a raczej przeze mnie nie rozpoznanego) przylatuje na EPWA. Otóż orientuje się ktoś czemu zawdzięczamy tą wizytę? Samolot wyglądał, według mnie naprawdę nietypowo, jak na nasze warunki. Pozdrawiam, JK PS. Myślę, że wątek może być z powodzeniem kontynuowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 21 Kwietnia 2013 Share Napisano 21 Kwietnia 2013 a to przypadkiem nie tankowiec RAFu? średnio co tydzień jakiś ląduje na okęciu lub podchodzi nad samym pasem ,wznosi się i odlatuje,często transportowce Luftwaffe pojawiają się ,a numerem jeden z wojskowych maszyn to Hercules RAFu,często mylony w powietrzu z naszymi. Zresztą nic dziwnego.... Co do tankowca to ktoś mi mówił,że w okolicach śląska jest punkt tankowania w powietrzu. Ile wtym prawdy nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba9575 Napisano 22 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2013 Tyle czasu na przystanku w Piasecznie, a nigdy wcześniej nie widziałem. Ciekawe kiedy Polska kupi (o ile kupi) tankowce/MRTT? Pozdrawiam, JK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 22 Kwietnia 2013 Share Napisano 22 Kwietnia 2013 kupi kupi,Boeing już zaciera rączki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 22 Kwietnia 2013 Share Napisano 22 Kwietnia 2013 Bardzo wątpię. Do czego niby miałyby nam służyć? Już tak nie przesadzajcie z tym zarzucaniem wszystkim i wszędzie wyrzucania pieniędzy w błoto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 22 Kwietnia 2013 Share Napisano 22 Kwietnia 2013 (edytowane) Nikt się w smerfa marudę nie bawi ;) Od dość dawna mówi się o potrzebie posiadania MRTT w szeregach Sił Powietrznych. A służyć miałby, jak nazwa wskazuje Tanker-Transport. Edytowane 22 Kwietnia 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 22 Kwietnia 2013 Share Napisano 22 Kwietnia 2013 to jest Polska. Postaw się,a zastaw się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi