Skocz do zawartości

ZVEZDA 7265 1/72 SU-24

r.kalkowski

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, rozgrzebuję kolejny projekt mam nadzieje że go skończę, pozostałe zaginęły lub zostały zniszczone podczas przeprowadzki na nowe mieszkanie. (więcej miejsca na składowanie wyprasek ).

Na produkt ZVEZD-y zdecydowałem się ponieważ DRAGON jest niedostępny. Linie delikatne miejscami niewidoczne, niektóre elementy pokrzywione, największym minusem jest podwozie. Ale to wszystko będę pokazywał w foto relacji z budowy modelu. Model mam zamiar wzbogacić o kokpit PAVL-i.

Su-kę mam zamiar wykonać w malowaniu ze zdjęcia

sukhoi_su24_fencer.jpg

No i czas na pierwsze pytanie, na jaki kolor pomalować wnętrze kabiny, jasno szary czy jasny niebieskozielony?

su24_7.jpg

1591136.jpg

lub

170573924.jpg

qEvmI.jpg

• 6 months later...

Kokpit pomalowany, kadłub sklejony wymaga jeszcze trochę nakładu pracy.

335be5ecee477c18m.jpg

5a84e2d00f4a2dbdm.jpg

693969281a34ae43m.jpg

9729f77ef2aa81bem.jpg

01642a69572af038m.jpg

Potrzebuję pomocy, nigdzie nie mogę znaleźć zdjęć, podwozia, zależy mi na tym aby były widoczne przewody itd. mam przegląd konstrukcji ale zamieszczone w nim zdjęcia, nie pokazują wszystkiego.

http://walkarounds.airforce.ru/avia/rus/sukhoi/su-24/index.htm

http://paralay.iboards.ru/viewtopic.php?f=5&t=549&st=0&sk=t&sd=a

Może coś znajdziesz jeszcze, gdzieś na tych stronach widziałem zdjęcia które Ciebie interesują.

Udało mi się w niedzielę trochę popracować nad podwoziem przednim.

Na początku ułamałem oś z jednej strony, potem postanowiłem wprowadzić trochę zmian, ochoczo zabrałem się za szpachlowanie miejsc po wypychaczach.

f42e0314e3a02e17m.jpg

84dbb8ed8faed2ccm.jpg

Jak już po szpachlowałem i wyschło zaczęło mnie korcić żeby coś jeszcze poprawić i tak się zaczęła zabawa.

Generalnie nadmiar plastiku wyciąłem

jeszcze nie mam pomysłu jak braki uzupełnię.

88091168002fcb4am.jpg

Jak powiedziałem "a" to należało powiedzieć "B" tak to też się stało i zacząłem dalej wycinać i poprawiać według własnego pomysłu, opierając się na fotkach.

I wyszło coś takiego w realu wygląda znacznie lepiej.

e4bdf781e0e595cam.jpg

Jeszcze troszeczkę drucików i będzie wyglądało jak z obrazka:

ei_su-24_11.jpg