r.kalkowski Napisano 27 Kwietnia 2013 Share Napisano 27 Kwietnia 2013 Cześć, rozgrzebuję kolejny projekt mam nadzieje że go skończę, pozostałe zaginęły lub zostały zniszczone podczas przeprowadzki na nowe mieszkanie. (więcej miejsca na składowanie wyprasek ). Na produkt ZVEZD-y zdecydowałem się ponieważ DRAGON jest niedostępny. Linie delikatne miejscami niewidoczne, niektóre elementy pokrzywione, największym minusem jest podwozie. Ale to wszystko będę pokazywał w foto relacji z budowy modelu. Model mam zamiar wzbogacić o kokpit PAVL-i. Su-kę mam zamiar wykonać w malowaniu ze zdjęcia No i czas na pierwsze pytanie, na jaki kolor pomalować wnętrze kabiny, jasno szary czy jasny niebieskozielony? lub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin D Napisano 30 Kwietnia 2013 Share Napisano 30 Kwietnia 2013 O mój ulubiony tandem,będę śledził. Kabina wg mnie niebiesko-szary. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 30 Kwietnia 2013 Share Napisano 30 Kwietnia 2013 W sukach generalnie kolor niebiesko-szary (bliżej do szarego) w kokpitach. Fajny temat na model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 16 Listopada 2013 Autor Share Napisano 16 Listopada 2013 Witam, odświeżam temat, uporałem się z wykończeniem mieszkania mam trochę więcej czasu, więc czas zacząć. Tak jak pisałem w kwietniu, kokpit fabryczny zastąpiłem kokpitem żywicznym Pavl-i. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 16 Listopada 2013 Share Napisano 16 Listopada 2013 Do kabiny jak to bywa w Su stosuję się kolor Medium Gray FS35237. Będę zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 18 Listopada 2013 Autor Share Napisano 18 Listopada 2013 Kokpit pomalowany, kadłub sklejony wymaga jeszcze trochę nakładu pracy. Potrzebuję pomocy, nigdzie nie mogę znaleźć zdjęć, podwozia, zależy mi na tym aby były widoczne przewody itd. mam przegląd konstrukcji ale zamieszczone w nim zdjęcia, nie pokazują wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 18 Listopada 2013 Share Napisano 18 Listopada 2013 http://scalemodels.ru/modules/photo/viewcat.php?cid=23&orderby=date%20ASC&show=12&min=24 Oraz strona kolejna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 18 Listopada 2013 Share Napisano 18 Listopada 2013 http://walkarounds.airforce.ru/avia/rus/sukhoi/su-24/index.htm http://paralay.iboards.ru/viewtopic.php?f=5&t=549&st=0&sk=t&sd=a Może coś znajdziesz jeszcze, gdzieś na tych stronach widziałem zdjęcia które Ciebie interesują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 25 Listopada 2013 Autor Share Napisano 25 Listopada 2013 Udało mi się w niedzielę trochę popracować nad podwoziem przednim. Na początku ułamałem oś z jednej strony, potem postanowiłem wprowadzić trochę zmian, ochoczo zabrałem się za szpachlowanie miejsc po wypychaczach. Jak już po szpachlowałem i wyschło zaczęło mnie korcić żeby coś jeszcze poprawić i tak się zaczęła zabawa. Generalnie nadmiar plastiku wyciąłem jeszcze nie mam pomysłu jak braki uzupełnię. Jak powiedziałem "a" to należało powiedzieć "B" tak to też się stało i zacząłem dalej wycinać i poprawiać według własnego pomysłu, opierając się na fotkach. I wyszło coś takiego w realu wygląda znacznie lepiej. Jeszcze troszeczkę drucików i będzie wyglądało jak z obrazka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi